Vučić se oglasio nakon Sednice bezbednosti UN - Naša borba nikada neće prestati, pobediće Srbije 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Vučić se oglasio nakon Sednice bezbednosti UN - Naša borba nikada neće prestati, pobediće Srbije
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
22.04.2024 | 0 коментар(а)



Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku na kojoj je predstavljen šestomesečni izveštaj



UNMIK-a o Kosovu i Metohiji je završena, a tim povodom se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu.

- Naša borba nikada neće prestati. Hvala ljudima na ogromnoj podršci i ljubavi koju pokazuju prema našoj Srbiji. Pobediće Srbija - navodi se u opisu videa koji je objavljen na profilu "buducnostsrbijeav".

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić stigao je danas u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, gde predstavlja Srbiju zajedno sa ambasadorom Srbije u SAD Markom Đurićem, i na kojoj je predstavljen redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN-a Antonija Guteresa o radu UNMIK-a.

On je ukazao na činjenicu da Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba na Kosovu i Metohiji.

Ukazao je i da je sednica održana i zbog toga što je onemogućeno da se na KiM transakcije obavljaju u dinarima, čime je režim u Prištini dramatično i dodatno učinio svakodnevni život Srba i drugih nealbanaca teškim, s obzirom na to da oni uglavnom primaju svoje prihode u dinarima.

- Potezi prištinskih vlasti pogađaju svakog podjednako, bez obzira na uzrast i pol i sve u okviru šovinističke agende usmerene ka kreiranju Velike Albanije - rekao je Vučić.

Vjosa Osmani o ZSO

- To nikada nije trebalo da postane izolovano pitanje. Srbija je morala da ispuni nekoliko uslova pre nego što ZSO zaživi, posebno oko obaveza raspuštanja nelegalnih struktura. Ipak, Srbija do sad nije ispunila nijedan od njih - rekla je Osmani.

Sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i govor predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, možete pratiti u našem blogu.

Stano: Očekujemo da Beograd i Priština sprovedu Sporazum o normalizaciji odnosa

-Obe strane su prihvatile da će njihove odgovarajuće obaveze koje proizilaze iz Sporazuma o putu ka normalizaciji postati sastavni deo njihovih puteva ka evropskim integracijama. Aneks o implementaciji zaključen u martu 2023. godine u Ohridu takođe odražava ovu posvećenost strana - naveo je Stano za Tanjug.

GZS/Tanjug

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.998.433 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)