Ускоро редован железнички саобраћај између Мокре Горе и Вишеграда 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Ускоро редован железнички саобраћај између Мокре Горе и Вишеграда
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
01.08.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Наш циљ је да железницу додатно интегришемо са Републиком Српском и за 15 дана

Мокру Гору поново ћемо повезати са Вишеградом и тиме ћемо добити јединственост како у саобраћајном тако и туристичком смислу, изјавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након што је у Мокрој Гори одржао састанак са делегацијом Републике Српске на коме је формирана Комисија ради поновног успостављања железничког саобраћаја до Вишеграда, наводи се на сајту града Ужица.

Састанку су присуствовали и градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић, директор „Србија воза“ Иван Булајић, министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, као и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Министар Момировић је истакао важност свих аутопутева као и брзих пруга које се граде јер се управо на тај начин повезује регион.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, Фото: сајт града Ужица

„Без квалитетне саобраћајне инфраструктуре, без јачања економије неће бити бољег стандарда ни у Србији, ни у Републици Српској, ни у БиХ, али ни на Балкану”, закључио је министар Момировић.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић потврдио je да је овај састанак јасан показатељ интензивне сарадње, али и великог труда како би се унапредили заједнички потенцијали.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, фото: сајт града Ужица

„На основу закључака са данашњег састанка може се очекивати у што скоријем временском периоду поновно успостављање саобраћаја од Мокре Горе до Вишеграда”, рекао је Ћорић.

Успостављање редовног саобраћај за Вишеград, од великог је туристичког значаја за регије с обе стране границе и значајан пројекат у оквиру веза Републике Србије и Републике Српске, истакла је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, Фото: сајт града Ужица

„Зато смо веома захвални Министарству грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре и министру Томиславу Момировићу као и ресорном министарству у Републици Српској на уложеним напорима да се успостави редован железнички саобраћај и да се на тај начин додатно унапреди сарадња наших железничких предузећа и туристичких организација. Туристи су све захтевнији, а ми сви заједно, трудимо се да проширењем и обогаћивањем туристичке понуде изађемо у сусрет њиховим захтевима. Зато ће Град Ужице пружити неопходну подршку и све што је потребно како би овај значајан пројекат заживео. Нашим планским и стратешким документима предвидели смо даље кораке за унапређење инфраструктуре и свих осталих садржаја овде у Мокрој Гори и надамо се да ћемо успети у намери да развојем туристичих потенцијала на виши ниво подигнемо и привредну активност. На тај начин створићемо услове да млади људи овде остају да живе и раде, а са друге стране стварамо услове да из године у годину овде борави све већи број туриста”, казала је градоначелница.

Начелник општине Вишеград Младен Ђурђевић изразио је наду да ће веома брзо доћи до реализације договореног.

Начелник општине Вишеград Младен Ђурђевић, фото: сајт града Ужица

„Очекујемо да ће заинтересованост бити велика јер из године у годину имамо све већи број туриста. Хвала свима који су допринели да се овај састанак одржи и донесу конкретна решења”, истакао је Ђурђевић.

Железничка пруга Мокра Гора – Вишеград је пруга узаног колосека, дужине око 25 километара. Након обнове пруге у августу 2010. године је прва композиција саобраћала од Мокре Горе до Вишеграда. У периоду од 2012. до 2019. године, возови су према потреби саобраћали на релацији Мокра Гора – Вишеград.

Током 2020. године воз „Носталгија” није саобраћао на релацији Мокра Гора – Вишеград, а у протеклој години редован саобраћај воза „Носталгија” организован је на прузи Мокра Гора – Шарган Витаси, а не и до Вишеграда.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice pruga voz saobracaj mokra gora visegrad

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.860.634 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)