U polimskim opštinama nove deonice asfaltnog puta: Prijepoljci do Kamene Gore, a Pribojci do Kokinog Broda 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
U polimskim opštinama nove deonice asfaltnog puta: Prijepoljci do Kamene Gore, a Pribojci do Kokinog Broda
Trenutno na sajtu: 406       |       Podeli:
26.06.2023 | 0 коментар(а)



Prijepolje/Priboj – Putevi nade, stigli su u Prijepolje i Priboj, do Kamene Gore modernom saobraćajnicom,



a od Kokinog Broda do Priboja magistralom.

Novi kilometri asfalta koji stižu u zapustela sela prijepoljskog kraja, vraćaju ih u život i otvaraju nove mogućnosti za bavljenje turizmom i dolazak novih investitora.

Sebahudin Kozica, upravnik gradnje užičkim „Putevima", foto: GZS

„Širina puta biće pet metara, plus pola metra asfaltnog rigola, rigol ima na celoj dužini. Rade se propusti, biće odbojna ograda, malte ne na celoj dužini, dva asfaltna sloja, tako da će to biti baš jedna moderna i kvalitetna saobraćajnica”, rekao je za Glas zapadne Srbije Sebahudin Kozica, upravnik gradnje užičkim „Putevima”.

Prvi čovek opštine Prijepolje ističe važnost novih saobraćajnica koje su od vitalnog značaja za mešatne tog kraja.

Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje, foto: GZS

„Krećemo sa ovom investicijom i prvi kilometer asfalta je stigao u Kamenu Goru, selo velikog turističkog potencijala, kada Kamenu Goru osposobimo putnom inferastrukturom I drugom infrastrukturom će povući malo I druge delove da se turistički razvijaju. Negde ćemo videti da Kamena Gora bude centar seoskog turizma, a sva okolna sela Jabuka, Sopotnica, Babine i mnoga druga sela će se nadovezivati, pa se nadamo da ćemo u narednim godinama imati ozbiljne turističke i smeštajne kapacitete u svim našim selima. Ono što je bitno je da je opštzina izdvojila velika sredstva za razvoj vodovodne mreže, za razvoj pojedinih pristupnih saobraćajnica što ćemo čim se završi ovaj put u narednom period radimo”, izjavio je Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

U polimskim opštinama nove deonice asfaltnog puta, foto: GZS

A da put donosi i brojne velike benefite potvrđuju I njihove komšije Pribojci, gde užički putari rade punim kapacitetom.

Edib Hurić, upravnik gradilišta, foto: GZS

„Za iskop potrebno je oko sedam hiljada kubika materijala da uklonimo sa postojećeg kolovoza da to sve zamenimo sa novim materijalom. Na ovoj deonici imamo jedno klizište koje je izuzetno zahtevno za izvođenje, predviđena je zamena materijala”, pojasnio je Edib Hurić, upravnik gradilišta.

Dejan Tejić, tehnički direktor „Putevi” Užice, foto: GZS

I tehnički direktor „Puteva” užice naglažava značaj ovih asfaltnih puteva.

„Biće širina šest metara sa rivolom, rade se dva sloja asfalta, takođe, drenaže, klizište pored kojeg je dosta kuća ugroženo. Urađeno je 600 m asfalta u jednom sloju”, zaključio je Dejan Tejić, tehnički direktor „Putevi” Užice.

Emitovano u emisiji „Jutro” na Prvoj televiziji:

 GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


put prijepolje kamena gora asfalt

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.349.227 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)