За 138 ђака првака у Тополи општина обезбедила ранчеве са светло рефлектујућим детаљима 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
За 138 ђака првака у Тополи општина обезбедила ранчеве са светло рефлектујућим детаљима
Trenutno na sajtu: 286       |       Podeli:
31.08.2021 | 0 коментар(а)



Топола – Први човек општине Топола Игор Петровић и његова заменица Јасна Вуковић посетили су јутрос ОШ „Карађорђе“ и том приликом даривали

будућим првацима ранчеве са светло – рефлектујућим детаљима. У наставку дана председник је обишао и ОШ „Сестре Радовић“ у Белосавцима где је такође првацима поделио ранчеве. Локална самоуправа је ове године обезбедила 138 ранчева колико и има ђака првака, за 30 мање него прошле године. 

„Највише првака је кренуло у ОШ ‘Карађорђе’ непуних 80 ученика, то је све мање на жалост. Ми смо за њихов почетак обезбедили ранчеве, остале Основне школе ће сутра обележити тај свечани пријем најмлађих када ће им бити уручени поклони.  Пожелео бих свим ученицима срећну и успешну нову школску годину и верујем да ћемо остати у зеленој зони тако да ће ученици моћи да нормално похађају наставу у школи са часовима од 45 минута“, изјавио је Игор Петровић, председник општине Топола. 

Фото: ТопПрес
 
Основна школа у Белосавцима ове године богатија је за 13 ђака првака. Да њихов почетак буде лакши побринула се и трговина „Симић“ из овог села дарујући будуће основце пригодним поклонима.
 
„У нашој матичној школи биће седам првака, у Маскару четворо и један ученик у Загорици, то су наша издвојена одељења. Имамо и два пара близанаца што је реткост, два дечака и две девојчице. Добили су и разне поклоне поред ранчева, трговина Симић је донирала пакете школског прибора и из свог асортимана послужење за децу у виду пецива“, казала је Слађана Мијовић, директорка ОШ „Сестре Радовић“ из Белосаваца. 
Ранчеви ће сутра бити одељени и у Основним школама у Доњој Шаторњи, Наталинцима и Горњој Трнави. Основни циљ акције поделе светло-рефлектујућих ранчева је повећање безбедности најмлађих учесника у саобраћају, на који Општина Топола, у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Топола, ставља посебан акценат.
 
ГЗС/ ТопПрес
 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


topola rancevi prvaci deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.831.729 посета
Тренутно на сајту: 287 посетилац(a)