Zečević: radimo na vraćanju puteva u stanje prohodnosti, Komisije popisuju štetu još od prethodnih poplava 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Zečević: radimo na vraćanju puteva u stanje prohodnosti, Komisije popisuju štetu još od prethodnih poplava
Trenutno na sajtu: 261       |       Podeli:
05.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Najteža situacija na teritoriji opštine Čačak, posle sinoćnje jake kiše, bila je u MZ Donja Bresnica u naselju Lugovi,



gde je došlo do plavljenja poljopirvrednih useva i putne infrstrukture, između magistralnog puta Čačak - Kraljevo i puta ka Kragujevcu. Na sreću nije došlo do prodora vode u stambene objekte, rekao je Bratislav Zečević načelnik Štaba za vanredne situacije.

„Druga lokacija koja je bilo ugrožena je MZ Trnava, gde se u gornjem toku Trnavske reke kod manastira ona izlila oštetila putnu infrastrukturu i poljopirvredne useve. Na sreću, nismo imali obimnijih akciju što se tiče sinoćne intervencije”, kazao je Zečević.

Sinoć su na terenu pored Jedinica opšte namene bili i Vatrogasci - spasioci i JKP „Moravac”.

„Danas ćemo vršiti sanaciju terena, odnosno odgušavanje tih delova teritorije koje su sinoć bile poplavljene. Ukoliko bude potrebe za crpenje vode, radiće Jedinice civilne zaštite opšte namene. Najveći fokus biće vraćanje puteva u stanje prohodnosti, jer imamo najave da će do kraja nedelje biti još padavina. Najviše su stradasli makadamski seoski putevi”, kazao je Zečević.

Komisije za procenu štete su na terenu od prethodnih poplava koje su zadesile teritoriju Čačka i dostavljaju se informacije nadležnim ministarstvima. Prema rečima načelnika Zečevića 100 domaćinstava je prijavilo štetu, oštećeno je 170 km makadamskih puteva i preko 30 km asfaltnih, a ima i srušenih prelaza i mostova.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak poplave put domacinstvo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.450.214 посета
Тренутно на сајту: 262 посетилац(a)