Први викенд након пуштања деонице до Паковраћа: Не верујемо колико брзо смо заобишли Чачак, некада смо на обилазници чекали сат времена 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Први викенд након пуштања деонице до Паковраћа: Не верујемо колико брзо смо заобишли Чачак, некада смо на обилазници чекали сат времена
Trenutno na sajtu: 457       |       Podeli:
07.02.2022 | 0 коментар(а)



Чачак - Први викенд након отварања деонице од Прељине до Паковраћа показао је све оно што се
Фото: РИНА

данима уназад причало. На обилазници око Чачка, најкритичнијој деоници, која је задавала муке на стотинама возача како из Прељине и Чачка, тако и из читаве Србије и региона током петка, суботе и недеље ни у једном тренутку нису забележене гужве у саобраћају што је била редовна појава скоро сваког викенда, месецима уназад.

Фото: РИНА

„Ово је просто невероватно. Први пут да смо заобишли гужве на тој чувеној обилазници, нисмо ни били свесни колико смо брзо заобишли Чачак кад смо путовали на Златибор и сада кад смо се враћали. Пут нам је скраћен за више од пола сата, ако не рачунамо чекање које је некада трајало и по 45 минута на наплатној рампи у Прељини и путовање око Чачка које је знало да потраје и до сат кад су највеће гужве током празника. Стићи од Беграда до планина у Западној Србији сада је изузетно лако и право је уживање бити за воланом”, рекао је за РИНУ возач Александар Бабић.

„Продисали” мештани Прељине након отварања нове деонице ауто-пута

Фото: РИНА

Током викенда није било дужих задржавања на наплатним станицима у Прељини и Паковраћу, а према информацијама из ЈП „Путева Србије” број аутомобила који након отварања нове деонице пролази кроз наплатну рампу Прељина, дупло је мањи него прошле године. Велике бенефите већ су осетили и мештани овог насеља смештеног на укључењу на ауто-пут Милош Велики.


„Месецима уназад сваки викенд је за нас био права катасрофа. Чекали смо и по пола сата да би се са локалних укључили на магистрални пут. Гужва је била хаотична, а пешаци су такође били у великом проблему. Сада је фрекфенција саобраћаја доста мања и лакше се дише. Нарочито је тешко било током празника, када је наступао прави колапс. Сада се надамо да ће предстојеће Сретење проћи без ужасних гужви, на које без обзира колико трајале нисмо могли да се навикнемо”, каже становник Прељине.


Деоница аутопута од Прељине до Паковраћа иако дугачка 11,3 километара, била је изузетно тешка за изградњу. Скоро половину чине тунели и мостови. На половини се налази Тунел Трбушани, у који су уграђене камере и сензори за видео-надзор, а најдужи мост је преко пруге дужине 474 метра. Наплатна рампа у Паковраћу има шест трака за пролаз, а цена путарине износи 430 динара. Вожња од Прељине до Паковраћа се не наплаћује.


„Ово је историјски моменат за Србију, јер оно што је изгледало као сан сада је стварност. Чекало се дуже од пола века, а сада су гужве у саобраћају током викедна коначно постале прошлост. Интензиварни су радови и радило се и по ниским температурама како би се деоница што пре пустила у саобрћај. Овде нећемо стати, одмах са пуним интензитетом настављамо изградњу деонице од Паковраћа до Пожеге, која је једна од најзахтевнијих”, рекао је министар саобраћаја Томислав Момировић.

 

 

ГЗС/Рина




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


AUTOPUT PRELJINA PAKOVRACE CACAK MILOS VELIKI SAOBRACAJ VOZACI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.717.658 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)