Водећи туроператори из Кине посетили Златибор 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Водећи туроператори из Кине посетили Златибор
Trenutno na sajtu: 732       |       Podeli:
03.04.2023 | 0 коментар(а)



Чајетина - Најпосећенија планина Србије Златибор није само омиљено одредиште домаћих



туриста, већ је по својим садржајима препозната и у свету. Да су светски туроператори заинтересовани за туристичку понуду „златне планине” говори и то што су током викенда 1. и 2. априла водећи туроператори из Кине, у оквиру своје студијске туре по нашој земљи у организацији Туристичке организације Србије и националне авио-компаније „Ер Србија”, боравили на Златибору.

Директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић пожелео је добродошлицу гостима из најмногољудније земље света након чега им је кроз шетњу центром Златибора представљена туристичка понуда лидера српског планинског туризма. Том приликом посетили су златиборску пијацу, пробали локалне производе и упознали се са аутентичном производњом и традицијом овог краја. Потом су на обновљеном Краљевом тргу упознали симболе Златибора, изразивши задовољство што су се нашли и на месту зачетка организованог туризма на Златибору, покрај Краљеве чесме подигнуте пре 130 година. Посетили су и атрактивне туристичке локалитете, најпосећенији спелеолошки објекат Стопића пећину, као и срце златиборске традиције Музеј „Старо село” у Сирогојну. Током свог боравка на Златибору уверили су се и у висок квалитет туристичке понуде хотелских капацитета.

Гости из Кине, по подацима пре пандемије ковида-19, били су међу најбројнијим страним туристима у Србији, а радо су боравили и на „златној планини”. Овом приликом истакли су да је услед опоравка туристичког тржишта након глобалне пандемије Златибор поново на њиховој колективној листи путовања. Посебну пажњу привукла им је разноврсна гастрономска понуда, традиционални домаћи производи, док је љубазност локалног становништа и угоститељских радника учинила да са Златибора понесу најлепше утиске.

Захваливши се домаћинима на гостопримству, туроператори из Кине су пренели своје утиске да Златибор поседује изврсне потенцијале за туризам који ће их сигурно поново довести на најпосећенију планину Србије.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor kinezi turisti

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.090.723 посета
Тренутно на сајту: 731 посетилац(a)