Bronza zlatnog sjaja za Ružicu Petrović 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Bronza zlatnog sjaja za Ružicu Petrović
Trenutno na sajtu: 741       |       Podeli:
30.05.2023 | 1 коментар(а)



Gornji Milanovac - Od 26. do 28. maja u Sportskoj dvorani “Topolice”, u Baru, odžano je Prvenstvo Balkana



u karateu za mlađe uzraste na kome je učestvovalo 1345 najboljih mladih karatista iz 11 zemalja balkanskog poluostrva.

Gornjomilanovčanka Ružica Petrović napravila je ogroman uspeh osvojivši bronzanu medalju u katama u kategoriji devojčica od 11 godina. U neverovatno jakoj konkurenciji u kojoj su se nalazile 32 najkvalitetnije takmičarke Balkana, od pet odličnih mečeva ona je ostvarila četiri maestralne pobede i na taj način se popela na pobedničko postolje i u naš grad donela izuzetno vrednu medalju sa ovog takmičenja.

Ružica je u prvom kolu bila bolja od takmičarke Severne Makedonije, Viktorije Gjorgijeve, dok je u drugom kolu pobedila reprezentativku Bosne i Hercegovine, Aminu Ćosović. U trećem kolu sastala se sa odličnom protivnicom iz Grčke, Vasiliju Efimijom, gde je zbog manjeg disbalansa izgubila tesnim rezultatom 3:2, iako je po mišljenju mnogih sudija koji u tom trenutku nisu bili u panelu, bila bolja, bez obzira na mali gubitak ravnoteže. Kako se grčka takmičarka plasirala u finale, Ružica dobija šansu da ide u repasaž i u četvrtom meču pobeđuje reprezentativku iz Turske, Topatan Cejlu, dok je u petom, direktnom meču za treće mesto, bila bolja od prvakinje Crne Gore, Lare Savović.

Na ovaj način ispravljena je velika nepravda sa prošlogodišnjeg Prvenstva Balkana, kada je Ružica zbog nesportskih sudijskih poteza ostala bez medalje, dok je svojim briljanntnim nastupima, kao i tehničkom, fizičkom i psihološkom superiornošću dokazala da se nalazi u samom vrhu karatistkinja balkanskog poluostrva. Podsetimo, Ružica je pre dve godine osvojila zlatnu medalju u katama na Prvenstvu Balkana u Poreču.

 

GZS / GM Press




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Vlade

    Šta će drvojčici karate da se tuče,neka uči da kuva dobar padulj i palačinke



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.040.039 посета
    Тренутно на сајту: 742 посетилац(a)