Пријепољској болници стигла вредна донација од невладиниог сектора 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Пријепољској болници стигла вредна донација од невладиниог сектора
Trenutno na sajtu: 751       |       Podeli:
09.07.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Неколико организација цивилног друштва у оквиру својих активности
Фото: ГЗС

организовале су прикупљање донација Општој болници у Пријепољу а данас је  испоручено 240 литара химостерила, односно средства за дезинфекцију површина, одређене количине течног сапуна, рукавица, маски, скафандера и каљача, алкохола, везира и заштиотних капе. ЕКГ апарат стиже сутра у Пријепољску болницу.

„Постало је очигледно да институционални кризни штаб не ради свој посао како би требало, нарочито је проблем у мањим срединама које су географски одсечене и проблеми с е мултипликују у ситуацијама као што је ова, када имамо кризу на светском плану. Ово је једна порука сполидарности и позив свим људима који могу да помогну да се одазову и све информациоје могу наћи на интернет страници донације.рс", рекао је Марко Ољача испред донатора.

Више од 400 појединаца издвојило је новац за ову донацију,затим Фонд за отворено друиштво, фирма "Електроват" а један део новца донирала је и норвешка амбасада.

др Зоран Дробњак, директор Опште болнице у Пријепољу

„Ово је изузетна помоћ у оваквој ситуацији и пуно ће значити нама у свакодневном ради са пацијентима када је у питању заштитна опрема и средства за дезинфекцију. У овом тренутку акценат треба да се стави на превентиву , која подразумева дистанцу у контактима и поштовање прописаних мера и на тај начин сви пруижамо пуни допринос у борби против корона виоруса . Морамо бити свесни да док не стигне вакцина,велика и тешка борба ће још трајати, рекао је др Зоран Дробњак, директор Опште болнице у Пријепољу. Он је додао да је данас 30 пацијената на изолационоим одељењу, од којих је један на респиратору.

Након Пријепоља, караван иде даље за Прибој, Сјеницу и Тутин.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Prijepole humanitarna pomoc nevladin sektor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.062.864 посета
Тренутно на сајту: 752 посетилац(a)