Петровић: У другом делу године програм подршке привредним активностима на селу 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Петровић: У другом делу године програм подршке привредним активностима на селу
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
08.03.2023 | 0 коментар(а)



Косјерић - Поводом дана општине Косјерић, од стране Министарства за бригу о селу, овој
В.Д. секретара у минстарству за бригу о селу Снежана Петровић, фото: ГЗС

општини додељен је мини бус који ће се користити за превоз сеоског становништа, а Снежана Петровић, в.д. секретара у Министарству за бригу о селу најавила је да ће у другом делу године почети програм подршке привредним активностима у сеоским срединама.

„Села у Србији су већ занемоћала и испражњена, али жива. И наш је задатак да им на неки начин вратимо импулс, који ће окренути тај смер од града ка селу. Да понудимо одређене садржаје које ће они имати у минималном обиму, као што то имају веће средине. Средства која ћемо додељивати у другом делу године кроз програм покретања привредне активности биће усмерена на отварање приватних вртића, ветеринарских амбуланти, стоматолошких амбуланти, приватних лекарских амбуланти, рендгенских амбуланти, аутомеханичарске радионице за поправљање пољопривредних механизације, аутомеханичарске и електричарске радње за мале аутомобиле, пилане, стругаре, столарске радионице, трговине, фризерски салони, стари занати, нови занати. Све оно што чини живот и потребу нашег данашњег, савременог живота”, рекла је Снежана Петровић.

Она је додала да је жеља министарства да се помогне селима у реализацији ових пројеката чиме би се људима на селу понудио квалитетан живот, али и да се онима који су у дилеми и који у граду нису успели да реше своје материјално и пословно питање да уз помоћ програма бесплатних средстава за куповину сеоске куће, нађу своје село, реше своје стамбено питање и своју будућност.

„И то све о трошку државе. А ми ћемо се трудити да и сва друга инфраструктура, путна, саобраћајна, здравствена, образовна заживи. То је наш задатак и наша мисија”, закључила је в.д. секретара у минстарству за бригу о селу Снежана Петровић.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosjeric program podrska privreda selo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.986.416 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)