Вучић завршио гостовање у „Упитнику", присталице опозиције и СНС се разишле, полиција привела две особе 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Вучић завршио гостовање у „Упитнику", присталице опозиције и СНС се разишле, полиција привела две особе
Trenutno na sajtu: 287       |       Podeli:
06.11.2019 | 0 коментар(а)



Симпатизери „1 од 5 милиона” и присталице опозиције предвођени Бошком Обрадовићем окупили су се синоћ испред РТС-а,

где је од 21 сат било најављено гостовање председника Србије Александра Вучића у емисији „Упитник". Саобраћај у Таковској и улицама које воде ка згради Јавног сервиса био је у неколико наврата накратко обустављен, преноси Блиц.

По завршетку Вучићевог гостовања, окупљени су се разишли.

Како јавља репортер "Блица" са лица места, нешто пре 22 сата присталице опозиције и СНС-а разишле су се из Таковске и део њих је отишао у Абердареву, где су их сачекале јаке полицијске снаге. Саобраћај у том делу града је изнова на кратко био обустављен, али се један возач оглушио о забрану и покушао да аутомобилом уђе у Абердареву. Заједно са својим сапутником одмах је приведен.

Испред РТС-а је, како јављају репортери „Блица", Обрадовића вечерас дочекала и група пензионера, а пред улазом у Јавни сервис било је и полиције. У једном тренутку је дошло и до кошкања између две групице људи, али је полиција спречила да све то прерасте у инцидент. Међу окупљенима је и функционер СзС Никола Јовановић.

Обрадовић је новинарима испред РТС-а рекао рекао да су он и његове присталице дошле да "подрже студенте из Удружења "1 од 5 милиона", а не због притиска и напада на председника Србије". Обрадовић је, у истом тону у којем је цео дан иронисао указивања на могуће нереде пред РТС-ом, рекао да су медији "подигли атмосферу" само зато што је неколико студената најавило да ће на улазима у РТС сачекати председника и поставити му једно питање.

Присталице СНС узвикивале су „Ацо Србине" и увреде на рачун лидера опозиције, док су присталице опозиције узвраћале увредама на рачун Александра Вучића и певале "Ој, Косово, Косово". Испред зграде Јавног сервиса дошли су представници Савеза за Србију Борко Стефановић и Јанко Веселиновић, као и лидер демократа Зоран Лутовац.

Пре него што ће Вучић стићи у РТС, јаке полицијске снаге обезбеђивале су зграду Јавног сервиса у Таковској улици. Полицијски кордон повукао се око 21:40 из Таковске, пошто су овај улаз у зграду РТС-а напустили и присталици опозиције и присталице СНС-а.

Током трајања „Упитника" Бошко Обрадовић је на свом Твитер профилу објавио да ће "гледаоци у ’Упитнику’ видети лице страха":

Вучић је нешто пре 21 сат стигао у зграду РТС, што је и објавио на Инстаграм профилу "будућностсрбијеав".

Лидер Двери Бошко Обрадовић је раније на Твитеру пренео позив "1 од 5 милиона" који се појавио на друштвеним мрежама "Дођи и питај Александра Вучића оно што РТС неће", а потом јутрос објавио: "Ко то каже да Вучић не сме вечерас да дође у 21 сат уживо на емисију Упитник на РТС јер га испред улаза чекају студенти и грађани да га нешто приупитају?", а потом и питање "Хоће ли доћи у Упитник на РТС у Таковској или бежите да снимате у Кошутњаку".

Председник Србије Александар Вучић укључио се синоћ и у програм ТВ Пинк и реаговао поводом најаве дела опозиције да ће се окупити испред РТС-а уочи његовог гостовања на тој телевизији.

- Добио сам после шест месеци позив и прихватио сам да одем на РТС, да изнесем шта је то што смо урадили и шта ћемо направити у наредном периоду. Бићу на свом радном месту баш у то време као што је заказано. Нисам снимао емисију, нећу ићи на Кошутњак. Бићу на РТС. Председник Србије не сме да не оде, и то није лично питање, то је за људе који морају свим слободним и пристојним грађанима да угрожава безбедност - рекао је Вучић уочи гостовања.

Народни посланик Владимир Ђукановић је, гостујући на Пинку, апеловао је на чланове СНС да остану суздржани, да не реагују и да не долазе пред РТС-а.

ГЗС/Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.220.653 посета
Тренутно на сајту: 288 посетилац(a)