Фондација Принцезе Катарине обезбедила школске лектире за ученике из Доње Шаторње 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Фондација Принцезе Катарине обезбедила школске лектире за ученике из Доње Шаторње
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
10.03.2021 | 0 коментар(а)



Топола – Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине и Хуманитарна Организација Лајфлајн Чикаго, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, обезбедили су библиотеку и

школске лектире за децу од првог до осмог разреда Основне школе „Живко Томић“ из Доње Шаторње у општини Топола.

Ова веома важна донација од великог је значаја за развијање читалачких навика од најранијег доба.

„Захваљујући дивним донаторима и Хуманитарној Организацији Лајфлајн Чикаго, деца ће уживати у школској лектири која ће им помоћи да прошире своје знање, развију нова интересовања и уједно се и забаве, развијају своју машту, упознајући неке нове ликове, путујући у измишљене светове“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Занимљив је и податак да је ОШ „Живко Томић“ основана још у 19. веку за време српског кнеза Александра Карађорђевића, сина Карађорђа Петровића, који је познат као реформатор државног уређења и ширења школске мреже. У то време школу је похађало десетак ученика, док данас славе традицију постојања дугу 175 година. Директорка ове основне школе, г-ђа Марија Обрадовић изразила је велику захвалност у име деце, родитеља, и у своје лично име Њ.К.В. Принцези Катарини, Хуманитарној Организацији Лајфлајн Чикаго као и донаторима који су помоћ обезбедили.

Посебну захвалност Њ.К.В. Принцеза Катарина и хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго изражавају пуковнику Џону Капелу, председнику Фондације Операција Халијард, на помоћи у овим хуманитарним активностима.

Претходно је Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине, уз велику помоћ Хуманитарне Организације Лајфлајн Чикаго и њених донатора, обезбедила две библиотеке за предшколске установе у Србији. У припреми је још једна таква донација, па ће на радост наставника и деце ускоро библиотеку добити и ОШ “Јован Дучић” из Бијељине у Републици Српској, наводи се у саопштењу фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине.

ГЗС/ РИНА

 
 
 



PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fondacija princeza katarina knjige skola deca

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.139.057 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)