До новог кука за 30 дана 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
До новог кука за 30 дана
Trenutno na sajtu: 483       |       Podeli:
05.07.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - У чачанској болници без чекања на ортопедске, офталмолошке и кардиолошке

Моћи ће да помогну и пацијентима из окружења који су на листама других установа.

Чaчанска општа болница је једна од ретких здравствених установа у Србији у којима нема листа чекања за ортопедске операције, односно уградњу протеза колена и кука, за офталмолошке интервенције, то јест за операцију катаракте, као и за интервентне кардиолошке процедуре - ангиографије и имплантације стента. Ово је, за "Новости", казао директор болнице др Радослав Милошевић, напомињући да нико од пацијената на те интервенције не чека дуже од 30 дана.

"Ово је резултат боље организације служби у болници, као и повећаног обима посла. Поред тога, велики допринос је дало Министарство здравља, које је само ове године за набавку апарата у нашој установи издвојило 40 милиона динара, ту бих, пре свега навео куповину рендгенског апарата са Ц луком за ортопедију, као и ултразвучног апарата за очно одељење", казао нам је др Милошевић.

Директор Опште болнице у Чачку др Радослав Милошевић, фото: ГЗС

Он је додао да је само у првих шест месеци у чачанској болници урађено 150 ортопедских операције уградње протеза колена и кука, као и 463 операције уградње сочива, односно операције катаракте. У ангио-сали, од недавног отварања па до данас обављено је 1.148 процедура са уградњом 402 стента, а за првих шест месеци текуће године урађене су 533 ангиографије са уградњом 211 стентова.

"Тиме што смо укинули листе чекања у ове три области стекли су се услови да потписујемо уговоре о пословно-техничкој сарадњи са другим здравственим установама у окружењу, којима ћемо пружати услуге за пацијенте који се налазе на њиховим листама чекања", рекао је др Милошевић.

"Тако већ за болнице у Ужицу и Аранђеловцу радимо операције катаракте, за КЦ Крагујевац и болницу из Новог Пазара радимо ортопедске операције, а ангиографије и уградњу стента за установе из Новог Пазара и Краљева", истиче директор болнице.

Директорка филијале Републичког фонда за здравствено осигурање у Чачку Нада Симовић недавно је такође потврдила да у чачанској општој болници практично не постоје листе чекања и да се све здравствене услуге пружају у законском року до 30 дана. Она сматра да је то резултат чињенице да је РФЗО обезбедио довољно средстава за извођење операција, као и добре организације служби у болници.

У чачанској болници једино су још остале листе чекања на радиологији, односно за разна снимања ЦТ апаратима. Међутим, како истиче др Милошевић, и овде се поштују законски нормативи, па нема кашњења у дијагностиковању.

 

Новости, В. Илић / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak bolnica operacije kuk

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.321.614 посета
Тренутно на сајту: 484 посетилац(a)