Gornjomilanovački odbornici usvojen prvi rebalans budžeta 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Gornjomilanovački odbornici usvojen prvi rebalans budžeta
Trenutno na sajtu: 279       |       Podeli:
19.04.2024 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Današnja sednica Skupštine opštine Gornji Milanovac realizovana je kroz jedanaest tačaka dnevnog reda,



a među prvima je bilo razmatranje i usvajanje prvog budžetskog rebalansa. Rad i dnevni red skupštine iskomentarisao je Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac.
-Osnovni razlog za održavanja današnje sednice Skupštine opštine bila je odluka o rebalansu budžeta. Morali smo da prenesemo neutrošenih sredstava iz prošle godine, kao i transferisanih sredstava koje smo dobili države posle odluke o budžetu da bismo što pre sproveli javne nabavke i same te projekte. U pitanju je još jedno u nizu igrališta koje ćemo graditi u G.Milanovcu, kao i izgradnja kotlarnice u OŠ„Desanka Maksimović”. Takođe, doneli smo Odluku o sprovođenju konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za izgradnju. Jedna od tačaka dnevnog reda bio je Izveštaj o radu lokalnog ombudsmana, gde smo mogli da čujemo sa kakvim se sve problemima i dilemama suočavaju naši sugrađani – rekao je Nikolić.
Odbornici su dali saglasnost na sve tačke dnevnog reda što znači da započinje njihova realizacija o javnim nabavkama koje će uslediti i detaljnije o budžetu rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.
-Ovim rebalansom je predviđeno da se prenesu sredstva iz prethodne godine koja nisu utrošena za izgradnju zatvorenog bazena, jer smo malo kasnili u dinamici izgradnje, i zbog toga u decembru mesecu nisu mogla sva sredstva da budu prenesena. U tu namenu sada je preneseno devedeset tri miliona dinara. Sedamnaest i po miliona utrošeno je za dodatne radove. Mislim da je to veoma važno istaći da ljudi znaju da smo imali dodatnih radova kada je u pitanju osvetljenje samog parking prostora, kao i za uređenje zelenih površina, za navodnjavanje, za krovnu konstrukciju na staroj zgradi, koja se koristi za hlorisanje i tako dalje, tako da smo taj deo novca opredelili za te radove. Što se tiče novih projekata, odmah nakon ove skupštine možemo da raspisujemo Javnu nabavku za izgradnju terena za košarku i odbojku sa tribinama na otvorenom kao i teretane, i naravno za zamenu sistema za grejanje u OŠ „Desanka Maksimović“. Sa zamenom sistema grejanja u pomenutoj školi kao i sa zamenom sistema grejanja u PU „Sunce“, svi objekti javne namene u gradu biće priključeni na sistem grejanja ekološki ispravnih goriva - izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.
Današnje skupštinsko zasedanje je proteklo u radnoj i konstruktivnoj atmosferi. Nakon sat vremena izlaganja i razmatranja svih tačaka odbornici su uspešno završili današnji rad.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti gornji milanvoac skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.913.136 посета
Тренутно на сајту: 280 посетилац(a)