Brnabić: Uskoro će biti poznato ko je novi premijer 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Brnabić: Uskoro će biti poznato ko je novi premijer
Trenutno na sajtu: 435       |       Podeli:
22.03.2024 | 0 коментар(а)



Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je rekla da će se uskoro znati ko će biti mandatar za sastav nove vlade Srbije.



Ona je za „Euronews Srbije“ kazala da ne zna ko će to biti ali da zna ko su kandidati, te da su, kako je navela „to sve fantastični ljudi“.

Podsetila je da je ustavna obaveza predsednika Srbije Aleksandra Vučića da predloži mandatara za sastav nove vlade Srbije.

Brnabić je govoreći o dijalogu s opozicijom, navela da ona vodi polemiku s njima, a ne rat, i da bi, kako je kazala, trebalo ostati na argumentima.

Kazala je da je možda dobro to što je sada u parlamentu, „da više ne bi bilo rasprave preko društvenih mreža i medija“.

Rekla je da je uvek spremna za razgovor, te je upitana šta je konkretno spremna da uradi da se uspostavi dijalog s opozicijom odgvorila: „Uvek konsultacije. Zovete me da razgovaramo? Uvek sam spremna“.

„Da razgovaramo kao što sam razgovarala sa sindikatima, poljoprivrednicima… Trinaest sati su trajali neki od razgovora dok sam bila predsednica vlade. Nemam problem. O kojoj god temi. Koliko god da traje, šta god treba“, navela je.

Samo da, kako je navela, „imamo razgovor, dijalog, da nemamo ovakve scene kao što smo ih videli sinoć (u skupštini Srbije).

„I takođe, da na kraju krajeva ne sramotimo ovaj dom jer mi predstavljamo neke građane“, rekla je bRnabić.

Rekla je i da su tri dana trajale konsultacije oko potpredsednika narodne skupštine i radnih tela, a da se predstavnici opozciije nijedan dan nisu pojavili.

„Ako želite da razgovaramo o tome, i da od ovog doma ne pravimo cirkus, valjda ćete doći na te konsultacije. Nisu se udostojili da ostanu u sali i glasaju protiv mene“, kazala je.

Sve vreme, kako je navela, „pričamo, puna su nam usta kao treba u parlamentu da bude red, međusobno poštovanje, a vi (opozicjja) ne možete da ostanete da glasate protiv“.

Navela je da će beogradske izbore da raspiše za 2. jun koji je najkasniji mogući datum za njihovo održavanje, te da će učiniti na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Napomenula da je na taj način Srpska napredna stranla (SNS) izašao u susret opoziciji, iako je ona bila za to da se izbori održe 28. aprila.

Kazala je i da nije bilo nikakvog pritiska iz EU i da je zahvalna Briselu na tome.

Ukazala je da u SNS misle da politika nije matematika i da je Vućić rekao da je važno da se još jednom pruži ruka opoziciji i da se odredi najkasniji mogući datum.

Rekla je da se iz krize izlazi poštovanjem institucija i zakona, odnosno demokratskim normama i dijalogom.

Ponovo je odbacila optužbe opozcije za migraciju birača.

„Ono što je zanimljivo, kada vidite po analizama, u njihovo vreme, u tih deset godina od 2004. do 2014. je 145.000 ljudi kao naseljeno u Beograd, odnosno dodato biračkom spisku. U deset godina vlasti SNS-a. od 2014. do 2024. to je 19.000 ljudi. Pa ko je onda naseljavao?“, upitala je.

GZS/Beta

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti brnabic premijer

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.352.899 посета
Тренутно на сајту: 433 посетилац(a)