Почела берба купина, род добар али цена ниска 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Почела берба купина, род добар али цена ниска
Trenutno na sajtu: 325       |       Podeli:
24.07.2017 | 0 коментар(а)



Топола - У поднорудничким селима Војковци и Јарменовци почиње берба првих плодова купине. Бојан Mијаиловић

из села Војковци под купином има 15 ари, сортe чачанска бестрна, која је у пуном роду. Мијаиловић каже да до сад није имао толико плодова,  али поtсећа да кад је висок принос онда је цена ниска.


“На откупу за ову воћну врсту, плаћа се 40 динара по килограму што је јако мало”, каже Мијаиловић.

Иста ситуација је и у суседном селу Јарменовци. Домаћин Саша Савић има засад од 25 ари исте сорте.

"Иако је ова година доста проблематична, купина је понела велику количину изузетно квалитетних плодова," изјавио је Савић. Овај домаћин се нада да ће током бербе која траје скоро месец дана цена скочити јер се са тренутном ценом не уклапају.

"Није лако однеговати купину, иако немамо велике површине ипак треба доста улагања, ђубриво, хемија, наводњавање а цена никаква", додао је Савић.

Купине из ових села путују за Чачак одакле и води порекло ова сорта, пољопривредници имају уговорен откуп са хладњачом која даље пласира плодове на енглеско тржиште.

М. Лазаревић / Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.837.707 посета
Тренутно на сајту: 325 посетилац(a)