Čačansko Sportsko leto: Počeo sedmodnevni Karate kamp, 300 učesnika na usavršavanju 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Čačansko Sportsko leto: Počeo sedmodnevni Karate kamp, 300 učesnika na usavršavanju
Trenutno na sajtu: 489       |       Podeli:
17.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - U Čačku je počeo sedmodnevni Karate kamp, na kome učesetvuje 300 učesnika od najmlađih do nastarijih kategorija.



 

Ovaj kamp je realizovan u organizaciji Sportskog saveza Čačak i Kluba kontaktnih sportova Borac, rekao je Stefan Joksić, generalni sekretar Sportskog saveza Čačak.

Stefan Joksić, generalni sekretar Sportskog saveza Čačak

Koordinator aktivnosti Sportskog saveza Čačak Savo Skitnja dodao je da je Savez preuzeo organizaciju Seoskih sportskih igara, Radničkih sportskih igara i Igara mladih a ove godine sprovodi ideju organizacije Čačanskog sportskog leta, gde će se akcenat staviti na mlađe kategorije. „Prvi sport u nizu je karate i ovaj Kamp sa 300 učsenika a plan nam je da do kraja leta, do 1. septembra, dok deca ne pođu u školu da se na svakih sedam dana održava neka nova sportska kativnost.”

Koordinator aktivnosti Sportskog saveza Čačak Savo Skitnja

Slavoljub Piper, predsednik Karate federacije Srbije i potpredsednik Evropske karate federacije kao i potpredsednik Sportskog saveza Srbije kaže da je ideja o Sportskom letu u Čačku sjajna stvar, pogotovu što je potekla od ljudi koji su iz karate sporta.

 

Meni je zadovoljstvo što su mi ukazali poverenje da kao instruktor vodim ovaj edukativni Karate kamp. Međutim pored njih i mene ovde je i David Piper, Mirko Puzović, Mileno Ordagić, Milica Novaković, Simo Rajičić, Milan Vlaković, Trikiš Bogdan dakle jedan kvalitetna garnitura stručnjaka koja će pre svega ove mlade sportiste animirati da postignu još bolje rezultate a uveren sam da ćemo ih podstaći i dati motiv da urade još više u karate sportu.”

Slavoljub Piper

Inače, Svetska karate federacija dodelila je Slavoljubu Piperu crni pojas 9. Dan, na Kongresu gde je prisustvovao i generalni sekretar Japanac Toše Nagure, vodeći instruktor.

Nađa Čevizović iz Čačka trenira karate u Borcu i kaže da joj je ovaj kamp sve i da joj mnogo znači jer bi volele da napreduje do crnog pojasa.

 

Nađa Čevizović

Nikola Kaplarević je osvajač mnogobrojnih Blkanskih i Nacionalnih medalja.

Mnogo mi je drago što imam priliku da se usavršavam na ovakim pripremama u mom rodnom gradu pored stručnjaka u karate sportu, reprezentativaca i doktora nauka kao što je moj trener David Piper.”

Nikola Kaplarević

Bogdan Trikoš trenira karate već 20 godina i član je kluba Kontaktnih sportova Borac a polaznik je kampa Morava 2023.

Bogdan Trikoš

Želim da istaknem veliki ponos što sam ovde i što imam priliku da učim od instruktora i trenera Slavoljuba Pipera koji je 9. dan crnog pojasa i koji je predsednik Karate federacije Srbije, samim tim i vrh srpskog karatea. Takođe, da izrazim veliku zahvlanost što ovde sprski reprezentativci mogu da podignu svoj karate na viši nivo i da unaprede neke stvari koje su im falile, a ono što je bilo dobro da sačuvaju i učine još boljim.”

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak sport karate

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.345.671 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)