Četvrtaci iz „Valtera” učionicu zamenili izletištem 


U Srbiji danas uglavnom sunčano, na zapadu zemlje mogući pljuskovi sa grmaljvinom              Nagrada za glumačku bravuru Bratislavu Jankoviću              Najavljeno potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije sa Egiptom u julu ili avgustu              Počela rekonstrukcija vrtića u Starom Priboju              Identifikacione nalepnice za laka električna vozila zvanično obavezne             

 
Četvrtaci iz „Valtera” učionicu zamenili izletištem
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
24.05.2024 | 0 коментар(а)



Prijepolje – U okviru akcije „Sa prirodom na ti”, učenici četvrtog razreda Osnovne škole „Vladimir
Foto: PP Media




Perić Valter” iz Prijepolja imali su jedinstvenu priliku da zamene učionice za prirodu. Ova inovativna ideja, održana na izletištu Ravne nadomak Prijepolja, donela je đacima osvežavajuću promenu u obrazovnom procesu.

Akcija, osmišljena da poveže učenike sa prirodom i podstakne njihovu ekološku svest, prošla je u veselom i edukativnom duhu. Deca su uživala u učenju na otvorenom, što je pružilo novo iskustvo i unelo radost u njihov svakodnevni školski život. Nastava u prirodi obuhvatila je različite obrazovne aktivnosti, prilagođene prirodnom okruženju, čime su se učenici dodatno zbližili sa okolinom i međusobno.

„Učenici četvrtog razreda, umesto u učionici, časove u drugoj smeni održali su u prirodi. Prostor na izletištu Ravne, nije puno udaljen od škole i nakon polučasovne šetnje održali smo nastavu u prirodi. U okviru časa srpskog jezika, zajedno sa Turističkom orgaizacijom, učenici su pravili razglednicu sa motivima Prijepolja”, kaže učiteljica Danica Ratković.

Učiteljica Danica Ratković, foto: PP Media

Poseban doprinos nastavi u prirodi dala je Turistička organizacija Prijepolje. Učenici su imali priliku da saznaju više o radu Turističke organizacije, njenoj ulozi u promovisanju lokalnih turističkih potencijala i značaju očuvanja prirode. Kroz interaktivno predavanje, deca su stekla nova znanja o turističkim atrakcijama njihovog kraja i značaju ekoturizma.

„Na poziv učitelja Osnovne škole ’Vladimir Perić Valter’, uključili smo se u njihov projekat nastave u prirodi. Drago nam je što se deca na vreme uključuju i povezuju sa prirodom, a izletište Ravne idealan je prostor za druženje. Mi smo mališane upoznali sa radom Turističke organizacije i učestvovali smo u kreiranju razglednica iz našeg kraja”, rekao je direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević i Dragana Varaklić, foto: PP Media

Izletište Ravne, sa svojom prelepom prirodom i čistim vazduhom, pokazalo se kao idealno mesto za ovakve aktivnosti. Učenici su izrazili zadovoljstvo što su časove umesto u učionici održali u prirodi.

„Bilo je zanimljivo učiti na otvorenom u prirodi i sticati nova znanja o svom zavičaju”, kazala je učenica četvrtog razreda Sofija Varaklić.

Ova akcija je primer kako škola, u saradnji sa lokalnim organizacijama, može kreirati dinamično okruženje za učenje, istovremeno podstičući ljubav prema prirodi i svesti o važnosti njenog očuvanja.

 

PP Media / GZS




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje djaci skola priroda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.909.870 посета
Тренутно на сајту: 369 посетилац(a)