Гради се четврти вртић који ће решити проблеме малишана на листи 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Гради се четврти вртић који ће решити проблеме малишана на листи
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
05.03.2017 | 0 коментар(а)



Ивањица - Изградњом четвртог вртића за децу у Ивањици био би решен проблем малишана који већ дуже време чекају на листи за пријем.

Пројектна документација је готова а укупна инвестиција је 83.590.000 динара. Општина Ивањица је преко Канцеларије за локални економски развој код Министарства привреде аплицирала са пројектом изградње и опремања дечијег вртића у Црњеву тражећи полвину потребних средстава.

Локација за нови вртић је у дворишном простору Основне школе "Кирило Савић" у Црњеву, у коме живи петина становништва ове општине. Када се заврши моћи ће да прими 115 деце.

У овом тренутку, услуге дечијег вртића очекује 139 малишана, јер су смештајни капацитети постојећих објеката недовољни за повећање обухвата деце. У вртићима "Ђурђевак", "Звончица" и "Буковица", који су део јединствене предшколске установе "Бајка", услуге једнодневног боравка у укупно 22 групе користи 379 најмлађих Ивањичана.

"Листу чекања изградњом овог вртића смањићемо за 80 одсто. Растеретићемо и постојеће вртиће и ослободили нова места, јер би становници Црњева добили прилику да у свом насељу користе образовне и васпитне услуге ове установе. Пружили бисмо на првом месту адекватне услове за стицање предшколског образовања нашим најмлађим суграђанима, обезбедили нова радна места и услугом обухватили шири круг наше локалне заједнице", рекла је Весна Николић, директорка предшколске установе "Бајка".

Изградњом ове образовно-васпитне установе створили би се услови за запошљавање 23 лица: 11 са високом и вишом стручном спремом, 5 са средњом и 7 лица са образовањем првог степена.

Пројектну документацију за изградњу дечијег вртића у Црњеву израдило је предузеће "Конинг" из Новог Сада, а финансирали су је развојни програм Европски ПРОГРЕС преко Европске уније и Владе Швајцарске са 16.065 евра и општина Ивањица са 1.785 евра.

Укупна нето површина новог вртића је 817 квадратних метара. Због саме конфигурације терена објекат је пројектован тако да има подрум, приземље и спрат.

Блиц/Б. Бојовић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.921.401 посета
Тренутно на сајту: 502 посетилац(a)