Председник о упаду РОСУ: Нисмо наивни да очекујемо реакцију Запада 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Председник о упаду РОСУ: Нисмо наивни да очекујемо реакцију Запада
Trenutno na sajtu: 441       |       Podeli:
16.03.2022 | 0 коментар(а)



Председник Александар Вучић изјавио је данас да не очекује никакву реакцију међународне заједнице на упад припадника косовске полиције
Председник о упаду РОСУ: Нисмо наивни да очекујемо реакцију Запада, Фото: Илустрација, ГЗС

РОСУ у више српских кућа у Штрпцу, Севцу и Брезовици, јер ће Приштина рећи да је то у склопу борбе прови криминала и корупције, иако им је циљ сасвим другачији.видео ицон
Циљ Приштине је, истиче, да "очисте" Сиринићку жупу, да би југ Космета био ослобођен присуства Срба, да не могу тамо да опстану, а све прикривено иза лажне бриге за поштење у односу на управљање Брезовицом.


"Мени је то сасвим јасно, а да ли ће и другима бити јасно, то је друга ствар... А, да ли да очекујемо да неко нешто каже? Немојте да сте наивни. Давно смо превазишли тај степен наивности да верујемо да ће неко на Западу да каже било шта против малтретирања Срба на КиМ", поручио је Вучић.

Подсетио је да се сутра навршава 18. година од погрома Срба, 17. марта 2004. године, питајући колико је људи, за тих 18 година, одговарало, за уништавање српских светиња и убијање људи, додајући да се они који су у Београду тада ћутали и ништа нису предузимали, данас хвале тиме што су ћутали и ништа нису предузимали.

"Али, то нам је наук да бринемо да нам се макар у таквој размери, трагедије на Косову и Метохији више не догађају", рекао је Вучић.

Јевтић: Акција полиције у Штрпцу чиста политика

Председник општине Штрпце Далибор Јевтић оценио је да данашња акција полиције и хапшење двоје људи у том граду има "чисту политичку позадину", због које су, како каже, житељи Штрпца с правом узнемирени.

Јевтић је указао да акције полиције у Штрпцу имају за циљ застрашивање преосталог српског становништва у тој општини.

"Под изговором борбе против корупције неко је себи дао за право да изводи акције које, по мом личном уверењу, имају за циљ једино да застраше преостало српско становништво у општини Штрпце", рекао је Јевтић током разговора са новинарима, преноси РТС.

Он је изразио посебну забринутост због тога што је информисан да је приликом полицијског упада у просторије Привременог органа општине Штрпце запосленима наложено да до даљњег не долазе на посао.

"То је још једна потврда да се ради о чистој политици, а не нечему другом", указао је Јевтић и поставио питање међународним представницима "да ли Албанци који су на привременој власти у Приштини имају подршку за оно што чине".

"У том смислу требало би захтевати њихову одговорност", закључио је Јевтић.

Више наоружаних и маскираних припадника косовске полиције РОСУ, упало је јутрос нешто пре шест сати у више српских кућа у Штрпцу, Севцу и Брезовици, а истовремено су упали и у зграду Привременог органа општине Штрпце, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

 

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.005.864 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)