Ускоро усвајање Урбанистичког пројекта обилазнице, формирана нова Радна група 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ускоро усвајање Урбанистичког пројекта обилазнице, формирана нова Радна група
Trenutno na sajtu: 366       |       Podeli:
07.02.2023 | 2 коментар(а)



Ужице - Решењем министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре крајем прошлог

месеца формирана је нова Радна група за реализацију пројеката који се односе на изградњу обилазница око Горњег Милановца, Пожеге, Лознице и Ужица, као и изградњу деонице државног пута Дуб - Дубци у дужини од 6,3 километра са тунелом испод превоја Кадињача, наводи се на сајту града Ужица.

Министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић руководиће групом, чији је задатак да координира и прати све активности на реализацији поменутих пројеката.

Изградња обилазнице око Ужица Закључком Владе Републике Србије од 28. априла 2021. године проглашена је пројектом од националног интереса, а у марту прошле године потписан је уговор о пројектовању и изградњи вредан 29,8 милиона евра са конеском компанијом „Power Construction Corporation of China Limited”. Урбанистички пројекат, као најважнији документ који се доноси пре издавања грађевинске дозволе, презентован је јавно половином децембра 2022.године у Градској кући уз велико присуство свих имаоца јавних овлашћења и грађана који гравитирају на том подручју. Крајем овог месеца очекује се усвајање Урабнистичког пројекта од стране надлежног министарства, а на пролеће и издавање грађевинске дозволе.

Извођач радова на овом пројекту већ је започео изградњу грађевинског кампа у Волујцу, који ће након завршетка овог пројекта служити извођачу радова и на пројекту изградње деонице државног пута Дуб- Дубци, тунела Кадињача и приступне саобраћајнице са обе стране на територијама града Ужица и општине Бајина Башта.

Како су током састанка одржаног прошле седмице, известили представници кинеске компаније, изградња кампа и припрема све неопходне пројектне документације одвија се по утврђеној динамици, без проблема.

Како је предвиђено пројектом на траси дугој око 4,8 километара, поред висећег моста у дужини од 250 метара, гради се још пет краћих мостова на самој траси обилазнице како би се пут заштитио од евентуалног клизишта односно померања тла. Обилазница ће у значајној мери растеретити саобраћај у самом граду и повећати безбедност свих учесника, допринети смањењу аерозагађености и велики транспорт изместити из центра града.

 


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice obilaznica radna grupa

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (2)

  • Ћирилица

    Колико је мени познато, из ранијих тридесетогодишњих извештаја, траса је раније урађена ( земљани радови, потпорни зидови..) и не знам какви се сада раде урбанистички планови , неће се, валда, радити нова траса!
  • ETNA

    Не знам који је датум, али знам да је ова година ТРИДЕСЕТОГОДИШЉИЦА како се ради!
  • Ћизрет

    Е мој ''Вулкану'', у Србији је опште познато, да ако хоћеш да се нешто не заврши , формирај радну групу за тај проблем!



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.343.162 посета
    Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)