и све је већи број пацијената оболелих од мултипле склерозе, који спас проналазе на рехабилитацији у овом месту.
И ова бања поред бројних садржаја има и нутриционисту, који свима којима је то неопходно саветује како припремити здраве, а како халал оброке, јер у овом лечилишту по оздрављење све чешће долазе гости са истока.
„Људи који се лече у овој бањи, самим тим морају имати и здарве оброке”, каже Младен Дакић, нутрициониста.
Сваког дана се припремају три врсте оброка који су традиоционални и један дијетални, који је предвиђен за особе који имају дијабетес или неко од срчаних обољења.
„У дијеталној исхрани, оброк се углавном састоји од бареног меса, од грилованог меса, од грилованог поврћа, од разних витаминских салата, обавезно је воће, као и супе и чорбе”, рекао је Дакић.
Између осталог има много пацијената, који су алергични на глутен.
„С обзиром на то да се у последње време бележи све већи број који су алергични, за њих се посебно припремају оброци, са брашном без глутена се припрема хлеб, максимално се води рачуна о томе”, појаснио је нутрициониста.
У ову бању у срцу Шумадије све чешће долазе и гости из Алжира, као и гости из Саудијске Арабије.
„Гости са истока се хране по халал систему, по систему којег се придржавају у својој земљи. То су јунеће, јагњеће и пилеће месо, када припремамо храну за те госте, спрема се у посуђу које нема никакве везе са посуђем где се спрема храна за госте са овдашњих простора”, закључио је нутриоциониста.
Укључење емитовано у емисији „Јутро” на Првој телевизији:
Dodaj sliku
Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, šovinističke ili preteće poruke neće biti objavljeni. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne održavaju stavove Glasa Zapadne Srbije.
Župana Stracimira 9/1, Čačak
redakcija@glaszapadnesrbije.rs | cacakvideo@yahoo.com
Izdavač: Privredno društvo GZS doo Čačak.
Glavni i odgovorni urednik: Gvozden Nikolić.
Registar javnih glasila Republike Srbije broj: IN000143.
Izrada: DD Coding
© Glas Zapadne Srbije 2025. Sva prava zadržana.