„Dani Slatinske banje” 15. i 16. jula 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
„Dani Slatinske banje” 15. i 16. jula
Trenutno na sajtu: 399       |       Podeli:
11.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - U podnožju planine Jelice nalazi se pravi prirodni dragulj lekovitih izvora,



Slatinska banja koja godinama unazad privlači veliki broj ljudi koji du dolaze u potrazi za lečenjem, ali i radi uživanja u prirodi. Vredni meštani uz podršku lokalne samouprave, MZ Slatina , Saveta „Dani banje” i Udruženja za negovanje tradicije i ove godine organizuju manifestaciju „Dani Slatinske banje” koja će biti održana 15. i 16 jula.

„Ove godine imaćemo bogat kulturno zabavni program, nastupiće frulaši, dva najstarija Kulturno umetnička društva iz našeg grada KUD „FRA” i KUD „Radiša Poštić”, posetioci će imati priliku da vide i najlepše radove slikara Milana Čakajca, ali i da probaju neke od najukusnijih tradicionalnih jela koje priprema Udruženje žena „Evgenija” iz Ježevice. I ove godine imaćemo ekipe koje će se nadmetati u spremanju gulaša, ali i u igranju malog fudbala. Drugog dana manifestacije predavanje na temu „Slatinska banja - vazdušna banja i lekovita svojstva termonineralne vode ” održaće primarijus dr Nada Lazović”, kažu organizatori.

Inače, analizom vode potvrđena je lekovitost, a Slatinska banja ima više sumporvodonika nego ostale banje u Srbiji, pa prema rečima onih koji su do sada bili u njoj dobra je za lečenje reumatizma i kožnih oboljenja.

 

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


manifestacija dani slatinske banje cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.545.799 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)