Стицање статуса енергетски угроженог купца 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Стицање статуса енергетски угроженог купца
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
22.12.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Новом Уредбом о енергетски угроженом купцу („Сл.гласник РС“ бр.137/2022) која је ступила на правну снагу 17. децембра прописани су
Стицање статуса енергетски угроженог купца, Фото: ГЗС

критеријуми које грађани односно домаћинства, морају да испуне да би имали право да плаћају ниже рачуне за струју, али и за даљинско грејање.

Када је критеријум за стицање статуса енергетски угроженог купца материјални положај, тачно је прописао колико могу да износе максимални месечни приходи, али и површина стана односно куће у којој купац живи. Критеријум о површини куће неће се узимати у обзир за сеоска домаћинства, наводи се на сајту општина Чајетина.

Статус енергетски угроженог купца могу да добију и грађани који имају остварено право на социјалну помоћ или дечији додатак или увећани додатак за помоћ и негу другог лица, као и грађани којима је због здравственог стања неопходно свакодневно коришћење апарата или уређаја на струју. Осим права на умањење месечних обавеза плаћања електричне енергије, први пут је омогућено и умањење рачуна за топлотну енергију и то од 40% до 60% рачуна, у зависности од броја чланова домаћинства.

Захтев за стицање статуса енергетски угроженог купца по било ком од наведених основа подноси домаћинство на Обрасцу ЗЕУК1 и и Обрасцу ЗЕУК2 на Писарници Општинске управе општине Чајетина, Александра Карађорђевића 34. Обрасцу су објављени на интернет страници Министарства надлежног за послове енергетике и интернет страници јединице локалне самоуоправе.
За све додатне информације грађани се могу обратити Општинској управи општине Чајетина на број телефона 031/3831-151.

 

 

 

 

ГЗС 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.428.102 посета
Тренутно на сајту: 370 посетилац(a)