Dveri Čačak: Za novo porodilište umesto lažnih obećanja SNS 


U Srbiji danas uglavnom sunčano, na zapadu zemlje mogući pljuskovi sa grmaljvinom              Nagrada za glumačku bravuru Bratislavu Jankoviću              Najavljeno potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije sa Egiptom u julu ili avgustu              Počela rekonstrukcija vrtića u Starom Priboju              Identifikacione nalepnice za laka električna vozila zvanično obavezne             

 
Dveri Čačak: Za novo porodilište umesto lažnih obećanja SNS
Trenutno na sajtu: 404       |       Podeli:
26.05.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - Prošlo je više od 10 godina od najave vladajuće SNS da će u čačanskoj bolnici biti izgrađeno novo porodilište. Čak su 15. april
Foto: GZS, ilustracija

2013. godine započeti nekakvi pripremni radovi za izgradnju nove zgrade, uz najavu da će sve finansirati Fondacija supruge tadašnjeg predsednika Srbije i ničim zasluženog počasnog građanina Čačka Tomislava Nikolića. Pompezno je najavljeno 1800 kvadrata novog porodilišta koje će biti završeno do kraja 2013. godine, ali od toga nije bilo ništa, kaže se izmedju ostalog u saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji od Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri. 


Tri godine kasnije, 5. januara 2016. godine, Fondacija je saopštila da iako je novo porodilište u Čačku bilo prvo na listi projekata, zbog nedostatka dobre volje i truda rukovodstva Zdravstvenog centra i lokalne samouprave neće biti izgrađeno već će sredstva biti preusmerena na drugu stranu. Fondacija je u javno objavljenom pismu istakla da nije dobila neophodna dokumenta za dobijanje lokacijske dozvole i početak izrade glavnog projekta.
Dveri Čačak smatraju da ako lokalna vlast oličena u SNS za 12 godina vladavine nije rešila ovo pitanje – neće ni ubuduće. Zato se obavezujemo da ćemo nakon smene aktuelne vlasti kao jedan od prioriteta nove vlasti postaviti upravo izgradnju novog porodilišta u krugu gradske bolnice.
Ovo, nažalost, nije jedini slučaj lažnih naprednjačkih obećanja, jer isto ovako nikada nije urađen Dom za stare i zatvoreni bazen, niti jedna javna garaža ili mikro-pijaca, dok izgradnja Doma zdravlja u Ljubiću kasni godinama. To nije ništa čudno od jedne vlasti koja nema popis gradske imovine i koja je uspela da uništi čuvene čačanske brendove poput FK Borac, FRA ili Čačanske banke.
Sve su to razlozi za hitne političke promene i zato pozivamo sugrađane da na nastupajućim lokalnim izborima 2. juna daju šansu Dverima i našoj izbornoj listi pod rednim brojem 3: PRIMARIJUS DR MILAN ROGANOVIĆ - SRPSKI POKRET DVERI - „BOŠKO OBRADOVIĆ - Radmila Živković - Dragan Ćendić - Biljana Rubaković”. Da grad povedemo u jednom novom pravcu gde bi porodica, deca i roditeljstvo konačno došli na prvo mesto kako bismo zaustavili belu kugu i odseljavanje iz našeg grada, saopšteno je iz Gradske organizacije Srpskog pokreta Dveri. 

GZS




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 162.913.135 посета
Тренутно на сајту: 405 посетилац(a)