Домаћин 4. Сабора виолиниста у Прањанима Дејан Томашевић, прослављени српски кошаркаш 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Домаћин 4. Сабора виолиниста у Прањанима Дејан Томашевић, прослављени српски кошаркаш
Trenutno na sajtu: 453       |       Podeli:
01.06.2022 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Дејан Томашевић, прослављени српски кошаркаш, подићиће заставе четвртог



Сабора виолиниста Србије који ће се одржати 19,20. и 21. август, потврдио је за Глас западне Србије, Дејан Ковачевић, председник Саборског одбора и општине Горњи Милановац.

„Велика ми је част што ће домаћин овогодишњег сабора бити таква спортска и људска величина као што је Дејан Томашевић. Он је наш земљак, његови родитељи су пореклом из Лочеваца. Поред тога што је прославио Србију, он је и локал патриота, што је овим чином и доказао”, нагласио је Ковачевић.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, Фото: ГЗС

Дејан Томашевић је пореклом из села Лочевци, близу Такова, где је као дечак проводио слободно време. Своју богату кошаркашку каријеру започео је у чачанском Борцу, а играо је још и за Црвену Звезду, Партизан и подгоричку Будућност. После црногорског клуба, каријеру је наставио у Шпанији, где је играо за ТАУ Керамику и Валенсију, након чега се преселио у грчки Панатанаикос. Играчку каријеру завршио је у солунском ПАОК-у, 2009. године.

Са репрезентацијом Југославије, освојио је три Европска и Два светска првенства.

Музеју кошарке који ће следеће године бити отворен у Чачку, у оквиру порјкта Престоница културе, у згради некадашњег Соколског дома, поред легата Драгана Кићановића, Жељка Обрадовића, Радмила Мишовића биће постављен и легат Дејана Томашевића.

Иначе, ово је четврто издање Сабора који је за кратко време побрао огромне симпатије јавности. Само прошле године у овој сувоборској варошици, звуци виолине сакупили су близу стотину хиљада посетилаца.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SABOR VIOLINISTA SABOR VIOLINISTA DEJAN TOMASEVIC PRANJANI TAKOVO

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.359.096 посета
Тренутно на сајту: 454 посетилац(a)