Успешно завршен пројекат "Бели спорт и културно-историјско наслеђе са краја 19. века у функцији развоја туризма у општинама Прибој и Рудо" 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Успешно завршен пројекат "Бели спорт и културно-историјско наслеђе са краја 19. века у функцији развоја туризма у општинама Прибој и Рудо"
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
03.10.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - На завршној конференцији за медије поводом успешне

прекограничног пројекта „Бели спорт и културно - историјско наслеђе са краја 19. века у функцији развоја туризма општина Рудо и Прибој“, представљени су резултати постигнути за време спровођења пројекта, који је финансирала Европска унија са 215.663,68 евра кроз Програм прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина 2014 - 2020, наводи се на сајту општине Прибој.

На конферeнцији су се присутнима обратили, у име Општине Рудо, координаторка за развојне програме и пројекте Јелена Кузмановић Шалипур, у име општине Прибој Владан Радовић, директор Туристичке организације Прибој и идејни творац и финансијски менаџер пројекта Видоје Дидановић.

Резултати пројекта огледају се у изградњи тениских терена у општинама Прибој и Рудо, реконструкцији „Куће Јевђевића“ у изложбени простор и радионицу за израду сувенира, чишћење и изградња „Зелене бициклистичке стазе“ трасом „Ћире“ - пруге уског колосека, спровођењу радионица за израду сувенира на којима су уз стручне предаваче из Београда, млади уметници и жене у Прибоју учили технике израде сувенира у гипсу и глини а на радионицама у Рудом израду сувенира кроз плетење, вез, ткање и друге традиционалне технике домаће радиности овог краја. Набављена су и два ткачка разбоја у Рудом и алати за обраду гипса и глине у Прибоју за израду сувенира, одржана је велика изложба сувенира са радионицама у кући Јевђевића, успешно су завршене обуке за пет тениских тренера из Прибоја и Рудог на Златибору у организацији Тениског савеза Србије, који су положили за лиценцу за рад са млађим категоријама. Организовани су седмодневни тениски кампови у Рудом за дечаке а у Прибоју за девојчице са 40 полазника, набављена је и стављена у функцију сва у оквиру пројекта планирана тениска опрема, одржана бициклистичка рекреативна трка Прибој - Увац Зеленом стазом, а пројекат је представљен на Сајму туризма у Београду.

Сва инфраструктура, мобилијар, тренери и опрема урађени и набављени током пројекта, стављени су у функцију развоја тениса и туризма у општинама Прибој и Рудо.

 

Глас тзападне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj rudo tenis projekat

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.862.919 посета
Тренутно на сајту: 442 посетилац(a)