Отвара се најмодернији старт ап центар у центру Чачка 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Отвара се најмодернији старт ап центар у центру Чачка
Trenutno na sajtu: 417       |       Podeli:
20.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Министар зa иновације и технолошки развој др Ненад Поповић данас је у Чачку потписао

уговор о додели средстава за отварање старт ап центра у овом граду.

Према његовим речима Чачак је град који има изванредну предузетничку традицију и заслужује најмодернији центар при Научно – технолошком парку.

„Од 46 милиона динара које је определила Влада,  20 ће бити искоришћено за адаптацију , 20 милиона динара за најсавременију технолошку опрему , а остатак ће бити искоришћен за пословање и садржај онога што је најважније у старт ап иновационом центру. Овим се Чачак укључује у мрежу иновационих старт ап центара Европе“, казао је министар Поповић. Он је додао да велике заслуге за овакав резултат имају град и градоначелник Милун Тодоровић јер су препознали значај , били активни и одабрали простор од чак 620 метара квадратних у самом центру Чачка.

Министар др Ненад Поповић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: ГЗС

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је истакао да је ово велики дан ya Чачак , а пре свега зa младе али и све оне који желе да се баве старт апом, односно предузетништвом на самом почетку.

„Заједничким трудом дошли смо до резултата,  а то је потписивање уговора о новом старт ап центру ИТ  сектора, који ће бити у самом центру града као део Дома културе, на 620 метара квадратних“, казао је градоначелник.

Тодоровић је подсетио да је за целу инвестицију опредељено  47 милиона динара од чега  1,2 милиона из буџета града Чачка и 46 милона од Владе РС.

„Ово је велики корак за град у спречавању  „одлива мозгова“ из Чачка за почетак у Београд а касније и диљем Европе и света“ закључио је Тодоровић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.415.321 посета
Тренутно на сајту: 417 посетилац(a)