Блиц: СНС крати изборну листу, нема места за Поповића? 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Блиц: СНС крати изборну листу, нема места за Поповића?
Trenutno na sajtu: 491       |       Podeli:
03.02.2020 | 0 коментар(а)



Српска напредна странка планира да, за разлику од прошлих парламентарних избора 2016,

изађе на предстојеће гласање са знатно краћом изборном листом на којој ће, како пише „Блиц", бити места за Покрет социјалиста и Покрет снага Србије, али не и за министра Ненада Поповића и још неке мање странке.

Како наводи лист, прва на листи коалиционих странака којих ће се СНС одрећи јесте Српска народна партија Ненада Поповића.

„Блиц" пише да је готово извесно да се на листи СНС-а неће више наћи ни СПО, нити Народна сељачка странка Маријана Ристичевића.

Наводи и да се још вага да ли СДПС Расима Љајића може да изађе самостално како на локалне тако и на парламентарне изборе и пређе цензус од три одсто или ће остати на листи СНС.

Лист преноси да је генерални став руководства СНС да су у коалицију са великим бројем малих странака уложили много ресурса, а заузврат мало тога добили и да су зато одлучили да "добрано скрате изборну листу".

С тим што ће, како пише "Блиц", сигурни коалициони партнери као што су Покрет социјалиста и ПС С имати знатно већа ограничења него досад, како у погледу броја посланичких места, тако и у виду приступа функцијама у јавним предузећима.

Лист наводи и да се пред почетак изборне кампање поставља питање да ли ће у коалицији са СНС-ом остати Партија уједињених пензионера Србија, која се пред прошле парламентарне изборе прикључила изборној листи напредњака, након што је напустила коалицију са СПС и Јединственом Србијом.

Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић, како се подсећа, рекао је за

„Данас" од суботе да се СНП неће одрећи чврсте националне политике, по чему се истицала унутар владајуће коалиције, а да ли ће остати у њој, зависи од СНС.

„Да ли ћемо ми или неко други остати у коалицији зависи искључиво од СНС-а и њеног председника Александра Вучића...Ако одлуче да не желе да наставе сарадњу са СНП-ом, разићи ћемо се коректно, као озбиљни људи", рекао је Поповић, који је и министар за иновације.

Он је рекао да није тајна да постоје разлике у коалицији, али је истакао да је позиција и политика СНП-а "кристално јасна".

„Знамо колико вредимо, објективни смо, коректан партнер и сасвим сигурно нећемо одустати од наше политике, нити ћемо допустити било какво потцењивање", навео је Поповић. 

ГЗС/Блиц/РТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SNS IZBORNA LISTA NENAD POPOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.889.784 посета
Тренутно на сајту: 492 посетилац(a)