Житељ Мрчајеваца осумњичен за ратни злочин ухапшен у Истоку на Косову и Метохији 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Житељ Мрчајеваца осумњичен за ратни злочин ухапшен у Истоку на Косову и Метохији
Trenutno na sajtu: 444       |       Podeli:
04.06.2022 | 1 коментар(а)



Чачак - Србин Часлав Јолић (54) из Ђураковца, који као интернио расељена особа са породицом

живи у Мрчајевацима, ухапшен је у Општини Исток, због наводног ратног злочина почињенг на Косову и Метохији 1988. године и по одлуци тужилаштва Косова одређен му је једномесечни притвор.

Адвокат Дејан А. Васић, који заступа Јолића сматра да је реч о грешци и да ће он убрзо бити пуштен кући.

„Верујем да је то грешка и да оштећени није мислио на осумњиченог Јолића за те догађаје које је описао. Очекујем да ће суочити оштећеног и осумњиченог, да ће се открити истина и да ће он убрзо бити пуштен”, казао за „Косово онлајн”.

Слађана Јолић, супруга Часлава Јолића, за „Политику” наглашава, да је он ухапшен испред општинске зграде, пошто је претходно прибављао документа у вези са имовином коју поседује, након што му је недавно преминуо отац.

„Чим смо напустили општинску зграду, пришла су нам два полицајца и ухапсила мог мужа. Спровели су нас до полицијске станице где смо чекали долазак полицајаца из приштине. Супруг ми је неправедно затворен и очекујем да косовско правосуђе то и утврди, уколико буде дошло до судског поступка”, рекла је Слађана Јолић.

Хапшење Јолића, оца четворо деце са боравиштем у централној Србији који 23 године није имао никакав проблем да уђе и борави на територији Косова и Метохији, до јуче када је напрасно приведен под сумњивим изговорима и околностима, оштро је осудила Канцеларија за Косово и Метохију која је обезбедила и правну помоћ за Јолића.

„Случај Часлава Јолића је шести по реду да се Срби преко ноћи окривљују за наводне ратне злочине, по исказима сведока који се појављују после 20 и више година од наводно учињеног дела, а у време када окривљени најчешће потражује своја законита права и имање на Косову и Метојхији”, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ достављеном „Политици”.

ГЗС/Политика




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kosovo i metohija mrcajevci caslav jolic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Olgica Damljanovic

    Moje dete radilo za minimalac 11meseci i dali mu odkaz nisu primili mladu decu za stalne radnike ja razmisljam da li bi mene primili sa 50godina



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.985.948 посета
    Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)