Западна Србија сутра у црвеном метеоаларму, очекује се висина снежног покривача од 10 до 30 центиметара 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Западна Србија сутра у црвеном метеоаларму, очекује се висина снежног покривача од 10 до 30 центиметара
Trenutno na sajtu: 448       |       Podeli:
03.04.2023 | 1 коментар(а)



Републичко хидрометеоролошки завод упозорио је да се у току ноћи очекује прелазак кише у снег и у нижим пределима.

Најинтензивније снежне падавине очекују се у другом делу ноћи, сутра ујутро и пре подне - у нижим пределима југозападне, западне и централне Србије очекује се стварање снежног покривача висине од 10 до 30 центиметара, локално и више, а на планинама и до 50 центиметара новог снега уз стварање снежних наноса услед јаког северозападног ветра.

У осталим крајевима биће мањи снежни покривач и падавине ће сутра после подне ослабити, али се потпуни престанак снега очекује тек у среду.
Три регије - Бачка, Банат и Источна и Југоисточна Србија и КиМ, су обојени жуто, за степен већа опасност од временских услова и наранџасти метеоаларм је у Срему, Београду и Поморављу. Трећи и последњи степен, односно црвени метеоаларм, активиран је у Западној и Југозападној и Шумадији.

Аларми су, без обзира које боје, укључени свуда због падавина, односно снега и леда, а у Бачкој и Банату и због јаког ветра.

Жути метеоаларм значи да време може да буде опасно, наранџасти да јесте опасно, док црвени значи да је време веома опасно.

"Време је врло опасно. Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби", наводи се у опису на сајту РХМЗ.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vreme crveni meteo

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Vlade

    Lupetaju i uvek promaše,kad su govorili smetovi snega u Užicu moje pala ni pahuljia,samo plaše narod



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 158.341.409 посета
    Тренутно на сајту: 449 посетилац(a)