Ступови се подижу и са Златибора 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Ступови се подижу и са Златибора
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
13.08.2018 | 0 коментар(а)



Чајетина - Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор у оквиру програма златиборског културног лета

угостиле су вечерас на Краљевом тргу музички састав „Ступови“, саопштено је из ТО Златибор.

Овај ансамбл је већ годинама део кампање „Обновимо себе, подигнимо Ступове“ као и шире хуманитарне акције Српске православне цркве којом се проноси порука о неопходности враћања коренима и потреби идентитетске самосвести српског народа и рода. Кроз дугогодишњи рад ансамблу су се прикључиле многе познате личности (Јелена Томашевић, Сергеј Ћетковић, Никола Роквић, Александра Радовић и други) и у њега уградиле свој таленат и музички дар.

Двочасовни програм започео је у 20 часова певницама Ступова и песмама
„Света Анастасија“, и „Маријо славна“. Музичке паузе ансамбла у овој
вечери духовности на Златибору употпуњене су наступима црквених хорова из Мачката и Прибоја као и фолклорног друштва „Ера“ из Ужица, играма са Косова и из Шумадије. Посебне симпатије побрале су девојчице из певачке групе основне школе на Златибору са учитељем и фрулашем Марком Џамбасовићем изводевши песме „Симонида“ и „Ми смо деца неба“ .

У наставку вечери велико интересовање окупљене публике изазвало је обраћањем игумана манастира Ђурђеви ступови оца Герасима, који је у свом говору позвао на љубав и доброчинство међу народом и верницима, враћање традицији и вери. Потом је уследила здравица здравичара и гуслара Вука Пантовића, као и композиције музичког састава „Ступови“: „Воли, заволи“, „Људи ликујте“, „Христос воскресе, радост донесе“,
„Уснула је дубок санак“, „Вила са Кошара“ и друге песме.

Окупљеним гостима на златиборском тргу биле су овом приликом доступне и рукотворине братства манастира Ђурђеви ступови и СПЦ. Целокупан програм вечери учинио је да се Златибором пронесе дух традиције и идентитета српског православног народа, а пре свега допринесе враћању основним моралним вредностима и обнови Ступова.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.840.930 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)