Narandžasti meteo-alarm na snazi, RHMZ upozorava na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i zapadna Srbija na udaru 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Narandžasti meteo-alarm na snazi, RHMZ upozorava na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i zapadna Srbija na udaru
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
28.05.2023 | 0 коментар(а)



U Srbiji će vreme danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana.
Foto: GZS, ilustracija

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa gradom i većom količinom padavina. Vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak i olujni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura od 10 do 15 °C, a najviša od 21 do 25 °C.

U Novom Sadu će biti promenljivo oblačno i nestabilno, po podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, severni, u zoni pljuskova kratkotrajno jak. Najniža temperatura oko 14 °C, a najviša oko 23 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, češćim u drugom delu dana, a koji će lokalno biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom količinom padavina za kratko vreme. Najviša dnevna temperatura će u većini mesta biti od 21 do 27 °C.

RHMZ upozorava na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se u Srbiji do 1. juna očekuje lokalna pojava jakih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

Pljuskovi i grmljavina koji se na području Srbije očekuju do kraja meseca, ali i početkom juna, lokalno će biti izraženiji uz pojavu grada i sa velikom dnevnom količinom padavina, od 20 do 50 mm u zoni najintenzivnijih pljuskova, lokalno i više, objavljeno je na sajtu RHMZ-a.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, danas je na snazi u Banatu, Sremu i zapadnoj Srbiji.

GZS/ Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vreme upozorenje rhmz

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.501.205 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)