Након 40 година, отворена Хаџи Проданова пећина 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Након 40 година, отворена Хаџи Проданова пећина
Trenutno na sajtu: 458       |       Podeli:
26.06.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица – Хаџи - Проданова пећина која је од центра општине удаљена само седам километара,
Након четири деценије, отворена Хаџи Проданова пећина, Фото: РИНА

40 година била је затворена. Међутим, Министраство туризма, трговине и телекомуникација препознало је туристички капацитет овог места, тако да је уложено осам милиона динара у њену реконструкцију и данас су врата овог здања поново отворена за посетиоце.
“Суштина успеха у туризму јесте да будете специфични и различити. Овако посебна места или имате или немате. Ми смо имали, али дуго није сагледана његова права вредност и одлучили смо то да променимо. Хаџи – проданова пећина фантастично је археолошко налазиште и као таква заслужује посебено место на туристичкој мапи не само Ивањице, већ и целе запдне Србије”, изјавио је ресорни министар Расим Љајић и додаје да број туриста у овом крају треба да буде повећан.


Министарство  трговине, туризма и телекомуникација издвојило осам милиона динара за реконструкцију Хаџи Проданове пећине, Фото: РИНА

“Ивањицу годишње посети око 12 хиљада туриста, наш циљ је да тај број повећамо на 20 хиљада. Наставићемо да радимо на туристичкој инфраструктури, али и на туристичкој промоцији ових прелепих места које вреди посетити. Треба искоритити близину Гуче, постојање Нушићијаде, јер људима који дођу на те манифестације треба пружити интересантне садржаје”, наглашава Љајић.
У реконструкцију Хаџи – Проданаве пећине укупно је уложено 12 милиона динара, и док је министрарство уложило осам, локална самоуправа дала је четири.


“Са овим радовима није крај. Очекујемо наставак реконструкције, али надамо се и даље подршци министарства. Драго нам је што овај крај није заборављен у туристичком смислу, јер заиста посетиоцима имамо да понудимо толико тога. Досадашља сарадња са министарством туризма била је одлична, али очекујемо и у будуће значајну помоћ кад су у питању нвестиције везане за туризам и спорт”, изјавио је председник општине Ивањица, Зоран Лазовић.
Да министарство итекако води рачуна о овој општини доказује и покровитљство традиционалне “Нушићијаде”.
“Та манифетација је изузетно важна за Србију и по традицији и по садржају. И из тога разлога она од нас има третман који заслужује”, навео је Љајић.

Следећих месец дана, улаз у Хаџи – Проданову пећину биће бесплатан за све посетиоце, а некад је она била изузетно посећена због свог археолошког значаја и ниједан аутобус који је ђаке возио на екскурзије није је заобишао. Неколико стотина метара од главног улаза налази се мало језеро, које такође вреди посетити.

ГЗС / РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


hadzi prodanova pecina ljajic ministar trgovina telekomunkajcija lazovic ivanjica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.893.640 посета
Тренутно на сајту: 458 посетилац(a)