Гојковић: Чачак био неправедно запостављен, та пракса ће бити промењена 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
Гојковић: Чачак био неправедно запостављен, та пракса ће бити промењена
Trenutno na sajtu: 489       |       Podeli:
24.08.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - На позив градоначелника града Чачка Милуна Тодоровића председница Народне скупштине РС Маја Гојковић присуствовала је данас радном састанку

на којем се између осталог разговарало и о реконструкцији скупштинске сале, одржавању каравана за ментално здравље младих људи, отварању музеја кошарке и рокендрола.

„Веома је важно да наставимо са овом праксом, већ на јесен очекујемо скупштинске одборе за привреду, енергетику, регионални развој и туризам. Након реконструкције скупштинске сале очекујемо да ћемо увести и једну новину од јануара 2019, а то је јавно слушање предлога нацрта закона како би грађана дали своје предлоге и сугестије”, навео је Тодоровић.

Председница Народне Скупштине Маја Гојковић је истакла да је састанак са градским руководством трајао скоро два сата и да се показало да има простора и потребе за већом сарадњом републичког парламента са локалним самоуправама.


„Данас смо дефинисали неколико модела са којима можемо да кренемо већ почетком редовног јесењег заседања Скупштине Србије”, казала је Гојковић. Она је нагласила да је град Чачак до сада био неправедно запостављен већ дужи низ година и да ће се седнице појединих одбора одржати управо у граду на Морави.


„Постигли смо договор са члановима већа, представницима Скупштине града Чачка и градоначелником Тодоровићем да ће се прве седнице одбора за привреду, регионални развој и туризам одржати у Чачку а не у Београду и да ће се разговарати о изградњи научно – технолошког парка, повећању видљивости града Чачка на туристичкој мапи Србије и развоју туристичких потенцијала које Чачак свакако има”, казала је председница скупштине Србије.

Она је такође предложила да се град Чачак активно укључи у јавна слушања већих нацрта закона које одржава Влада РС.

„Сматрам да је град Чачак био непотребно изостављен из јавних расправа које су недавно одржане, као што су Нацрт закона о родној равноправности о којем ће се до краја године раправљати у Народној скупштини, али и о националној стратегији у култури, јер Чачак није само град традиције, туристичких потенцијала већ је он једна од престоница културе у Србији”, рекла је она.


Чачак добија музеје рокенрола и кошарке

Гојковић је мишљења да Чачак заслужује да добије музеј рокенрола јер је то град који је у Србији био колевка овог музичког правца.

“Не смемо да заборавимо Радомира Михаиловића Точка, Бору Ђорђевића и многе друге који су се уписали у историју рокенрола. Сматрам да поред музеја кошарке који ће бити посвећен великанима овога спорта Чачак треба да ода пошту и музичарима који су обележили период седамдесетих и осамдесетих година својим стваралаштвом”.


Отворено о менталном здрављу младих људи у Чачку


Председница Народне Скупштине је најавила да ће караван посвећен менталном здрављу младих људи након представљања у Београду бити одржан у Чачку, што се очекује крајем октобра.

„Отворено ће се разговарати са младим људима о проблемима са којима се они суочавају у овим временима и како то друштвена заједница може да им помогне. Сви смо свесни да је данас разговор о менталном здрављу свих нас а поготово младих велика стигма и предрасуда”, казала је Гојковић и нагласила да све друштвено познате личности у локалним срединама треба да охрабре све младе људе да када имају менталне проблеме или осећају унутрашњи немир треба да разговарају са струком.

„На тај начин сигурно можемо да спасимо неки млади живот јер се сви суочавамо последњих година, што није особено само за Србију, да је велики процват наркоманије, да су код нас млади људи склони депресији, самоубиствима, насиљу у школама. О свему томе треба што више отворено разговарати и ова моја идеја и пројекат је већ добио подршку неуролога Србије, лекара са ВМА и КЦ Србије, психијатара, цивилног друштва”, рекла је Гојковић

Председница републичког парламента је најавила да је циљ овог пројекта охрабривање познатих личности из локалних средина да отворено разговарају о својим душевним проблемима које свако повремено у животу има и да тако охрабре младе људе да траже помоћ од струке а не на некој другој страни.

„Драго ми је да је град Чачак међу првим локалним самоуправама показао разумевање за овај пројекат, за проблем младе популације и да ће бити један од првих градова који ће учествовати у том пројекту. Убеђена сам да не треба само да доносимо предлоге закона и да расправљамо о њима него да неким својим проактивним наступом и идејама можемо много тога да урадимо за грађане Србије који су нас и предложили да их заступамо”, закључила је Гојковић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.465.800 посета
Тренутно на сајту: 490 посетилац(a)