Фудбалери клуба „Стари другари” учинили оно што ниједном пoлитичару није пошло за руком, четници и партизани заједно на терену 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Фудбалери клуба „Стари другари” учинили оно што ниједном пoлитичару није пошло за руком, четници и партизани заједно на терену
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
03.01.2023 | 1 коментар(а)



Љиг - Да су нам слога и јединство у овим тешким временима по српски народ изузтено потребни,



одавно смо сви схватили. Али, један фубалски клуб из Љига то је показао и на делу. Носи назив „Стари другари” и момци у њему се се окупули 2014. године и то око заједничке идеје да спорт буде тачка ујдиињења која спаја равногорски и партизански покрет.

Након оснивања су осим овог јединственог назива, на клупски грб ставили ликове Јосипа Броза Тита и Драже Михајловића. Оснивач клуба знао је да је то и те како могуће, јер је такав пример имао у својој породици.

фото: РИНА

„Мајчин отац је био у партизанима, а очев у четницима. После пар година су постали пријатељи, живе у миру у слози. Тако се родила та идеја да љути ривали у животу могу бити уједињени на терену и борити се за исте циљеве”, каже за РИНУ Момчило Драгојевић оснивач и председник клуба „Стари другари”.

И управо слога, јединство и другарство су особине које овај локални клуб држе на окупу, а за њих навијају и звездаши и партизановци. Трибине су увек пуне, а добри резултати по необичној идеји окупљене екипе не изостају. Клуб је при врху Међуопштинске лиге Колубарског округа.

фото: РИНА

„У клубу нема приче чији су преци били партизани, чији четници. Тимски дух и другарство су изнад свега. Да су се и ти људи удружили онда кад је требало, српска историја вероватно би изгледала другачије. Све се може кад се хоће, што показује и наш пример и то би била главна порука”, каже фудбалер Марко Мартиновић.

Нема дилеме да су „Стари другари” успели да ураде оно што ниједном политичару до сада није пошло за руком и доказали да уједињени можемо много боље и много више.

 

РИНА / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ljig fudbal. stari drugari tito draza

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • stevan

    sto dalje od crvenih protuva



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.131.600 посета
    Тренутно на сајту: 397 посетилац(a)