Удружење "Загрљај" из Тополе прославило свој рођендан 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku              Danas slavimo Đurđevdan i Vaskršnji ponedeljak              Još jedan letnji dan u maju, temperatura do 28 stepeni              Na deponiji Duboko kod Užica proglašena je vanredna situacija             

 
Удружење "Загрљај" из Тополе прославило свој рођендан
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
13.02.2018 | 0 коментар(а)



Топола- Данас је 16 година рада установе која води бригу о особама са сметњама у развоју. Ово удружење броји

око 35 чланова  деце, младих и одраслих који  “ Загрљај“  редовно посећују.

Удружење“ Загрљај “ основано је 13. фебруара 2002. године. Од тог дана мисија удружења је унапређење квалитета живота особа са сметњама  у развоју и њихових породица на територији општине Топола.

„Вредности на којима темељимо рад су хуманост и солидарност, поштовање људских права, уважавање различитости, равноправност и антидискриминација. Удружење пружа подршку ментално недовољно развијеним особама и особама са другим врстама сметњи/ инвалидитета путем психосоцијалних, едукативних, креативних, радно окупационих, музикотерапијских  и других програма“, изјавила је за ТопПрес председница удружења Славица Ђурић Павловић.

Од оснивања 2002. године, “ Загрљај“ је члан Републичког Савеза за помоћ ментално недовољно развијеним особама, уз чију подршку се реализују програмске активности Удружења.

„Током 16 година рада покренули смо бројне пројекте подршке деци, младима и одраслима са сметњама у развоју/инвалидитетом, стручно се усавршавали на едукацијама, семинарима, учествовали кроз пројекте у пилотирању нових социјалних услуга (помоћ у кући, 2008 године; предах-2011.године, лични пратилац детета 2015.год.)  На листи донатора  наших пројеката налазе се: USA-ACDI/VOCA, Фонд за социјалне иновације, Opto international AB-SIDA, GRM international Brisbаnе, Европска Унија-Европска агенција за реконструкцију, Save the children UK, Министарство културе и информисања, Министарство за рад, запошљавање, борачка  и социјална питања, Општина Топола“, истакла је Ђурић Павловић.

Да је рад  ове установе препознат као квалитетан и друштвено одговоран сведочи највеће  општинско признање- Повеља пресвете Богородице, за допринос развоју општине Топола, коју су освојили вредним радом 2012.године.

Од децембра 2016. Године “Загрљај“  је на основу решења Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања лиценцирани пружалац услуге социјалне заштите Лични пратилац детета.

„Осим редовних, програмских активности, удружење у 17.годину рада улази са два пројекта  “Лични пратилац детета за децу са сметњама у развоју“, који финансира општина Топола и “Стручна подршка деци са проблемима у понашању и њиховим породицама“ финансираним од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања“, закључила је Павловић.

ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.256.053 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)