Шетња кроз шест деценија дугу традицију: Амбасадор Републике Кипар у посети највећој трубачкој светковини 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Шетња кроз шест деценија дугу традицију: Амбасадор Републике Кипар у посети највећој трубачкој светковини
Trenutno na sajtu: 604       |       Podeli:
06.08.2022 | 0 коментар(а)



ГУЧА - Драгачевски сабор трубача богатији је за још једног пријатеља. Имамо ту част

као организатори културно – уметничког програма на Сабору, да ове године, на највећој светковини трубе, угостимо његову Екселенцију, амбасадора Републике Кипар.

 Фото:  Културни центар општине Лучани у Гучи

Господин Димитриос Теофилакту, амбасадор Републике Кипар, прихватио је позив да буде драги гост омиљеног Сабора код Драгачеваца али и оних који се по души осећају као да су из овог трубачког краја.

Првог саборског дана, одржано је такмичење омладинских трубачких оркестара и добили смо најбоље оркестре и трубаче у овој категорији. Господин амбасадор је у име Културног центра доделио трубу најбољем трубачу омладинцу. Након велике радости победника овог такмичења, директор Културног центра, господин Зоран Д. Пантелић изненадио је његову Екселенцију посебним даром – плакетем пријатеља Сабора у знак захвалности и сећање на боравак у Гучи.

 Фото:  Културни центар општине Лучани у Гучи

Понесен само лепим успоменама првог саборског дана, господин амбасадор је продужио боравак у Гучи.

Данас је са домаћинима Сабора обишао Музеј трубе у којем су јуче отворене изложбе Галерије наивне уметности Ковачице, Удружења самоуких сликара и вајара Драгачева, ликовних уметника Николе Чутурила и Невенке Радисављевић Мандић, као и Срђана Куљанина.

 Фото:  Културни центар општине Лучани у Гучи

Посебну пажњу поклонио је Изложби оригиналних комплета народних ношњи из етнографске збирке Утвар Жељка, као и сталним поставкама посвећеним Сабору трубача и Рајци Боројевић- хероини једног времена и њеним дубачким ткаљама. Прошетао је и Улицом домаће радиности, уметничких и старих заната у оквиру које је своје рукотворине представило више од 15 излагача.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


guca ambasador kipar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.600.508 посета
Тренутно на сајту: 606 посетилац(a)