Саборски одбор: Ко буде дизао цене наредне године без дозволе за рад, пиво 150 динара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Саборски одбор: Ко буде дизао цене наредне године без дозволе за рад, пиво 150 динара
Trenutno na sajtu: 601       |       Podeli:
19.08.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Саборски одбор Сабора виолиниста Србије у Прањанима саопштио је
Штанд Норвешке куће на Сабору виолине у Прањанима Фото: ГЗС

да неће дозволити дивљање цена у Прањанима. Када су цене пића у питању он је издао упутство у којем се наводе максималне цене у угоститељским објектима како под шатрама тако и код уличних продаваца. Тако је цена фласираног пића лимитирана на максималну цену од 250 динара док би чашица ракије, кафа и друга жестина требала да се продаје максимално до 150 динара. Изузетак су скупоцена алкохолна пића као што је виски и слично. Такође предложена цена порције купуса је 350 динара.


„Не можемо дозволити дивљање цена и свако од угоститља ко не буде поштовао ове препоруке наредне године остаће без сагласности за обављањем овог посла у саборске дане. Сасвим је довољно да неко ко набавља на пример пиво по 40 - 50 динара заради на томе 4 пута. При том цене плацева су и до 5 пута мање него у Гучи и другим саборима" кажу у Саборском одбору.

Циљ је да ова светковина остане доступна свим посетиоцима како са бесплатним програмским садржајима тако и са ценама. На томе ће се инсистирати и све то биће ускоро преточено у скупштинске одлуке, наводе у Саборском одбору. Иначе решења за обављање угоститељским пословима овом 3. сабору добили су Сур Мрак који „ортачки” држе познати угоститељи на отвореном Милета Јелић и Ацо Поповић - Поп, затим Лука Рајичић власник познатог ресторана за свечаности „Рајичић” из Чачка, Србовац такође дугогодишњи угоститељ Лале Браловић врстан угоститељ са Златибора као и Норвешка кућа из Горњег Милановца која је већ истакла цену од 150 динара за точено пиво. Предложени ценовник за сада је јавно подржао и Лука Раичић под чијом шатром ће бити забава на којој ће свирати Борко Радивојевић.

 

 

ГЗС

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SABOR PRANJANI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.104.665 посета
Тренутно на сајту: 600 посетилац(a)