Žitelji Dragolja dobili nov asfaltni put 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Žitelji Dragolja dobili nov asfaltni put
Trenutno na sajtu: 432       |       Podeli:
26.06.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - U okviru infrastrukturnih radova na području opštine Gornji Milanovac, nastavlja



se asfaltiranje nekategorisanih i lokalnih putnih pravaca. Danas je asfaltirana deonica lokalnog putnog pravca u Dragolju, inače najudaljenijoj Mesnoj zajednici u severnom delu naše opštine. Dužina puta je 630 metara, a vrednost ove investicije iznosi oko 4.397.000 dinara. Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, zajedno sa svojim saradnicima obišao je radove.

„Mesna zajednica Dragolj je granična Mesna zajednica sa opštinom Aranđelovac. Mi pokušavamo da ravnomerno rasporedimo budžet na kompletnoj teritoriji opštine Gornji Milanovac. Radimo u pranjanskom kraju, radimo u rudničkom, radimo i ovde u kačerskom kraju. Pokušavamo na svaki način, koliko je to moguće, odnosno koliko nam dozvole sredstva iz budžeta, da uradimo jednako putnih pravaca u svim delovima opštine. Ovde smo imali velike padavine u proteklih mesec dana koje su u velikoj meri oštetile puteve. Uspeli smo da saniramo šest putnih pravaca. Ukupno pet kilometara puteva smo ponovo nasipali i vratili u pređašnje stanje. Ostalo je još nešto malo da se uradi tako da će mašine Javnog preduzeća za izgradnju doći u petak da nastave sa radovima, kako bi teritorija cele mesne zajednice bila pokrivena. Sa predsednikom Mesne zajednice sam razgovarao šta treba raditi u budućem periodu, tako da smo se okvirno dogovorili koji su to putni pravci koji će se raditi naredne godine kako bi im olakšali život na selu. Ono što moram da istaknem jeste da je predsednik MZ Dragolj, rekao da su ovde meštani prezadovoljni sa budžetom koji izdvajamo za poljoprivredu i da svi koriste budžet za poljoprivredu opštine Gornji Milanovac. Ovim putem pozivam sve poljoprivrednike da se prijave za subvencije. Novca ima dovoljno, i u ovoj godini ćemo uspeti mnogo toga da uradimo sa blizu 66 miliona dinara subvencija koliko smo planirali za poljoprivredu”, rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Mesna zajednica Dragolj udaljena je od sedišta opštine više od 30 kilometara, svaki metar asfalta za meštane ovog kraja je od velike važnosti.

„Nalazimo se u Dragolju na potesu Ravništa. Pripremni radovi za asfaltiranje ove deonice su započeti tokom prošle sedmice i evo danas se završava asfaltiranje. Ovaj put povezuje Ravništa sa centrom sela i drugi deo puta koji se račva, sa ’dragoljskim brdom’. Ovaj put je od izuzetno velikog značaja za sve meštane ovog kraja. Zbog same konfiguracije terena, ovde je ranije bilo dosta problema. Nakon velikih kiša, voda je odnosila put, tako da su mašine Javnog preduzeća za izgradnju morale da dolaze da čiste put kako bi meštani mogli da ga koriste”, rekao je Nikola Jaćimović, predsednik MZ Dragolj.


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac dragolj asfalt put

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.328.969 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)