Пријепољска болница добила лифт 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пријепољска болница добила лифт
Trenutno na sajtu: 396       |       Podeli:
11.10.2019 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Данас је свечано отворен лифт у Општој болници у Пријепољу и како је рекао директор ове здравствене установе,
Болница у Пријепољу коначно добила лифт, фото: РИНА

др Зоран Дробњак, колико год то некоме деловало смешно само пацијенти и запослени знају колико им то значи.

„Захваљујући компанији `МДГ` и породици Вараклић добили смо модеран лифт који ће у великој мери поправити функционисање наше болнице. Овде међу присутнима, налазе се људи добре воље који су на свој начин, како и колико су могли, помогли рад ове установе а велико хвала и онима који нису могли да дођу”, рекао је Дробњак.

Директор Здравственог центра Ужице др Милош Божовић истакао је велико задовољство што је данас у пријепољској болници.

„Требало је са изградњом болнице да се изгради и лифт. Сведоци сте да су годинама пацијенти ношени на носилама и да је особље давало све од себе да не осете неудобност у пружању здравствене услуге. Сада је свима много лакше, запослени не морају да страхују о тежини пацијента, да ли и кога да питају о транспорту пацијента до одељења. Сада су створени услови који су требали бити обезбеђени у 20. веку, захваљујући породици Вараклић. Општа болница у Пријепољу има услове за рад и функционисање са непокретним пацијентима. Вараклићи су и у претходном периоду поправљали услове у болници донирајући два информациона система, рачунаре, софтверски део као и климе, а све за боље услове како пацијената тако и запослених”, казао је др Божовић.

Директор „МДГ доо” Пријепоље Жељко Дучић истакао је да је основни циљ и намена донације да се пацијентима омогући веће достојанство и ефикаснија здраствена заштита а докторима да се омогући лакши и бољи рад.

„Обишли смо извршене радове, који су у складу са пројектом пуштени у функцију. У наредном периоду наставићемо са помагањем болници и даљом донацијом, у циљу ефикасније здравствене заштите, наших суграђана и свих осталих пацијената болнице”, рекао је Дучић.

Сви дошли, локалне самоуправе нема

Регионални повереник Синдиката независности болнице Раде Веруовић казао је да су представници локалне самоуправе имали бар мало достојанства и нису се појавили на овом скупу, јер су административним стварима и потезима све радили да не пруже подршку овом пројекту.

„Захвалност иде др Дробњаку који је превазишао све административне препреке и дошао до реализације. Народ је препознао значај овог пројекта, на задовољство пацијената и свих запослених и добијена је дозвола. Представници локалне самоуправе нису учестовали ни у логистици, ни у било каквој донацији за овај пројекат и зато сматрам да им није ни место да буду данас ту”, рекао је Веруовић додајући да ће од нове године, Пријепоље добити и један значајан дијагностички апарат.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.454.827 посета
Тренутно на сајту: 396 посетилац(a)