Млади Прибојци организовали вредну донацију прибојским здравственим установама 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Млади Прибојци организовали вредну донацију прибојским здравственим установама
Trenutno na sajtu: 530       |       Podeli:
16.07.2020 | 0 коментар(а)



Прибој - Група бивших волонтера Канцеларије за младе Прибој који су наставили свој хуманитарни рад
Фото: ГЗС

и сада као млади предузетници, запослени и студенти, први су у регији покренули на друштвеним мрежама иницијативу за помоћ прибојској Општој болници током борбе са епидемијом Цовида 19. Апел младих нестраначких личности који су својим ентузијазмом и хуманошћу задобили поверење око 90 наших суграђана широм региона и дијаспоре за резултат је имало прикупљање више од пола милиона динара, помоћу којих је набављена најургентнија опрема за прибојску Болницу и Дом здравља.

 Аид Зековић, млади донатоор за прибојску болницу

„Одмах смо отворили девизни и динарски жиро рачун, нa кoји су они могли да уплаћују новац и на крају смо скупили близу пола маилиона динара.Контактирали смо болницу и одмах смо купили потребну заштитну опрему.Тренутно смо набавили један клинички аспиратор, три мала аспиратора која врше функцију уз респиратор,затим 16 апарата за мерње притиска, 140 скафандера, 430 епидемиолошких маски и 10 пулсметара и исто толико пулсних оксиметара”, рекао је Аид Зековић, један од организатора ове вредне донације.

Распон донација је од 260 динара до 300 долара или 1000 евра, а заправо није битна вредност. Најбитније да су се углавном млађи Прибојци  одазвали, и показали своју солидарност и хуманост.

 Кенан Хасанагић, млади донатор за прибојску болницу

„Оно што желим да додам да ће све информације, рачуни и понуде и документација бити објављени јавно преко телевизије и прибојских портала и инстаграм налога, да би свима било јасно одакле је дошао новац и у коју сврху је употребљен, нагласио је Кенан Хасанагић”,млади донатор за Прибој.

 Мирко Тошић, Општа болница у Прибоју

„Данас примамо једну посебну донацију, коју су организовали млади из Прибоја. Већа ствар од ове изузетне и вредне донације, јесте сазнање да ми имамо у граду омладину и студенте који су спремни да одвоје своја средства од џепарца или зараде или уштеђевине и да су развили осећај солидарности и да хоће да помогну свом граду. Посебно смо сретни што имамо такву децу која ће сутра радити као лекари и техничари и што на њима остаје овај град", рекао је Мирко Тошић.

Корисници ове донације биће сви запослени у болници и Дому здравља Прибој и пацијенти који су тренутно хоспитализовани у ковид амбуланти.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj donacija ya bolnicu mladi donatyori studentyi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.240.749 посета
Тренутно на сајту: 530 посетилац(a)