Лиз се из Аустралије у доба короне доселила у Србију, а овог лета села на своју малу веспу и два дана возила до мора 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Лиз се из Аустралије у доба короне доселила у Србију, а овог лета села на своју малу веспу и два дана возила до мора
Trenutno na sajtu: 401       |       Podeli:
05.08.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - Сигурност Аустралије, Елизабет Дуонг, пореклом Вијетнамка, мењала је за лепоте Србије.
Фото: РИНА

Ова двадесетседмогодишња девојка није се либила да пре скоро три године спакује кофере и дође у Београд због љубави и како би научила српски језик. На први поглед остала је фасцинирана нашом земљом и одлучила да у њој остане заувек, па чак и кад је њена романтична прича завршена. Језик је врло брзо савлдала и ту пепреку успешно превазишла.

Фото: РИНА

"Кад смо раскинули, остала је љубав.. али према Србији. Зато сам одучила да останем. Овде су људи најљубазнији на свету, имају одличан хумор. Све ми одговара. У Аустралији само раде и најважнији им је новац. Тек кад оду у пензију они почну да путују, да живе. Овде је потпуно другачије, Срби уживају у сваком моменту. Људи у Аустралји то не разумеју", каже за РИНУ Лиз.

Само изузетно храбри људи имају смелости да спакују кофере и преселе се на други крај света иако тамо никога не познају. Међутим, као да та авантура сама по себи за Лиз није била довољна, већ је ова девојка одлучила да купи "веспу" и њом обиђе бившу Југославију. Пут од Беогарада до Црне Горе у оба правца прешла је управо на том малом мотору.

Фото: РИНА

"Људи су ме зачуђено гледали кад би моју веспу од 50 кубика угледали на путу. Многи од њих су ми давали подршку из аутомобила. Смешно је било и кад сам стигла а границу, цариници нису веровали да сам кренула из Београда. Било ми је потребно два дана и укупно око десет сати у једном правцу да стигнем на одредиште. Пошто нисам могла због мале кубикаже на ауто-пут ишла сам од Београда преко Ваљева и даље према Златибору. Ту сам преспавала, а затим пут наставила даље ка Црној Гори", рекла је ова невероватна Вијетнамка.

Након што је научила језик Лиз је у Србији развила и свој сопствени бизнис. Бави се видео монтажом и дигиталним медијима, а како није везана за једну компанију и стриктно радно време њена какцеларија може бити читав свет. Међутим, она је као дигитални номад, што је последњих година све популарније код младих, бирала да Србија буде њен дом.

"Имам посао који волим и који ме инспирише, а још сам срећнија ујутру кад устанем и знам да могу да га радим одакле год пожелим. Србија може много тога да понуди дигиталним номадима, скоро сви одлично знају енглески језик, све је модерно и иде у корак са светом. Одушевљена сам иновационим центром на Златибору који заиста пружа одличне услове за дигиталне номаде попут мене", каже Лиз.

 

 

ГЗС/РИНА

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.925.528 посета
Тренутно на сајту: 402 посетилац(a)