Чачанин Раде Тепчевић крв дао невероватних 120 пута: Први пут драгцену течност дао у војсци далеке 1985. године 


Danas oblačno i toplo, u drugom delu dana mestimično sa kiša              Dveri predale izbornu listu za lokalne izbore u Čačku              SPC i vernici obeležavaju Veliki četvrtak             

 
Чачанин Раде Тепчевић крв дао невероватних 120 пута: Први пут драгцену течност дао у војсци далеке 1985. године
Trenutno na sajtu: 405       |       Podeli:
14.02.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – У организацији Црвеног крста Чачак и Службе за трансфузију Крагујевац, при Клиничком центру Крагујевац,



сваког уторка се у Културном центру града на Морави организује акција добровољног давања крви. У 2022. години организовано је 70 акција и прикупљено је 3660 јединица крви, што Чачак може да сврста међу најхунабије средине у Србији.

Град Чачак има развијену културу добровољног давалаштва крви, фото: ГЗС

Град Чачак има развијену културу добровољног давалаштва крви, а Чачанин Раде Тепчевић је до сада драгоцену течност даривао невероватних 120 пута. Овај човек свака три месеца скоро први крочи у просторије где се организује акција добровољног давања крви.

„Први пут сам крв дао далеке 1985. године у војсци у Љубљани, скоро па четири деценије како дајем крв. Сећам се тада је у Словениију долазио наш Мирослав Илић и ето, ми смо се некако још тада научили хуманости и колико је важно бити хуман”, рекао је за Глас западне Србије Раде Тепчевић.

Он је нагласио да је поносан  што има у себи зрно хуманости, и како каже он је здрав човек и то своје здравље истиче жели да подели са другима и крв ће давати све докле год буде могао.

Чачанин Раде Тепчевић крв дао невероватних 120 пута, фото: ГЗС

Маријана Стојановић, пропагатор у трансфузију УКЦ Крагујевац истиче значај добровољног давалаштва крви и да је Раде светао пример, који треба следити.

„На наше задовољство има овако хуманих људи, коју своју хуманост несебично показују на свака три месеца мушкарци, а морам да похвалим и жене на свака четири, свакако не умањујемо ни њихов значај”, додала је Стојановић.

Стојановић је истакла да је сутра 15. фебруар Међународни дан Удружења НУРДОР-а и у Служби трансфузије при УКЦ Крагујевац биће акција добровољног давања крцви у времеском интервалу од 10 до 14 часова.

Маријана Стојановић, пропагатор у трансфузију УКЦ Крагујевац, фото: ГЗС

„Овом приликом упућујемо позив свим хуманим људима, који желе да дођу и да се прикључе тој акцији, да она буде што успешнија”, закључила је Маријана Стојановић, пропагатор у трансфузију УКЦ Крагујевац.

Иначе, у четвртак 02. марта по први пут ће организовано давати крв и чачански адвокати што ће још једном бити потврда је Чачак град хуманих људи.

Укључење емитовано у емисији „Јутро” на Првој телевизији:

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


DAVANJE KRVI CACAK RADE TEPCEVIC MARIJANA STOJANOVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.906.103 посета
Тренутно на сајту: 406 посетилац(a)