Двери подносе кривичне пријаве због избацивања одборника опозиције из скупштинских радних тела 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Двери подносе кривичне пријаве због избацивања одборника опозиције из скупштинских радних тела
Trenutno na sajtu: 520       |       Podeli:
03.05.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Шеф одборничке групе Двери у чачанском парламенту Александар Танасковић изјавио је да су поднете кривичне тужбе
Данашња конференција Двери, фото: РИНА

у вези напада на просторије ове странке.

„Против окривљеног Недовић Зорана из Чачка, Основном јавном тужилаштву, дана 17. априла поднете су кривичну пријаву због дела насилничког понашања као и угрожавања сигурности због претњи, упућених нашем запосленом лицу Ћендић Сањи. Поводом оштећена наше табле истом приликом, поднели смо приватну тужбу против истог лица. Такође због пострекивања грађана на друштвеним мрежама, а у правцу предузимања насилних радњи, према нашим члановима и симпатизерима и имовини, поднета је кривична пријава и против члана Градског већа задуженог за област културе и омладине Града Чачка Душана Радојевића. Полицијска управа према нашем мишљењу је својим поступањем и спровођењем скраћеног поступка према окривљеном, покушала да спречи кривично гоњење, јер се по Уставу РС једно лице не може два пута гонити за исто казнено дело”, казао је данас на кофенренцији Танасковић.

Александар Танасковић, шеф одборничке групе Двери у чачанском парламенту

Према његовим сазнањима тужилаштво још није реаговало и они ће оставити рок од још 15 дана да виде дали ће се то променити, у супротном мораће, како каже да преузму све правне радње, а јавност ће бити обавештена о томе.

„Такође, Танасковић наводи да неће проћи некажњено и они који су одгворни за незаконито избацивање одборника опозиције из радних тела Скупштине града Чачка.

„Свака одборничка група Уставом, законом и Пословником је добила право на одређени број одборника у радним телима и они су непроменљиви осим у случају промене те одборничке групе. Члан 63. и 65. Пословника о раду скупштине града Чачка, јасно стављају до знања да су председник скупштине Игор Трифуновић, секретар Петковић и градоначелник Милун Тодоровић прекршили одредбе Пословника и против њих ће се покренути законски поступци. Очекујемо да тужилаштво реагује а видећемо да ли ће остати немо”, рекао је Танасковић.

Рубаковић: Ко загађује Мораву није политичко питање

Одборничка група Двери се бави и проблемом који угрожава безбедност и здравље свих грађана, а то је загађивање реке Лупњаче и Мораве.

Биљана Рубаковић, одборница Двери

„Упутили смо отворено писмо надлежним министарствима и инспекцијама, како би добили одговор који траже грађани још од 16. априла 2017. када је први пут примећено и евидентирано да се испушта нафта или нека супстанца којој не знамо састав у ове реке. Тада је речено да су надлежни обавештени и да се предузимају мере. Јавност са тим мерама до данас није упозната. За две године имамо контрадикторне изјаве градоначелника Милуна Тдоровића и Слободана Јоловића ко је загађивач. Грађани траже одговор на то питање, а не препуцавање јесте ли Слобода или не”, казала је Биљана Рубаковић.

Према њеним подацима још од 2014. године је Морава загађена, где микробиолошке анализе Горана Марковића показују да је ова река већ четврти или пети степен загађења.
„Од тада, уместо да се ради на заштити Мораве и на елиминацији тога ми имамо и додатна загађења. Морали смо на овај начин, упућивањем отвореног писма, да кренемо да више алармирамо јавност како би сазнали ко је загађивач. Ово није политичко питање, већ питање здравља. Ово је поље где не можемо бити супростављени. Надамо се одговорима, јер иако су неке институције урушене, постоје савесни појединци који ће реаговати”, каже Рубаковић.

Сретеновић: Градска власт се из године у годину све више задужује

Због неучествовања одборника опозције на скупштинским заседањима, Александар Сретеновић из Двери, рекао је да је конференција једини начин, да дају своје мишљење на одређене теме које су биле на дневном реду.

Александар Сретеновић из Двери

„Конкретно мислим на задуживање града у износу од 150 милиона динара. Ова владајућа већина се само у првој години своје владавине није задужила, у следеће три године су се задуживали све више и више. Прошле године смо имали 130 милиона и мало више од тога, ове 150 са тенденцијом која је у буџету предвиђена на 287 милиона динара. Само задуживање није лоше када се узима за неке стратешке пројекте или оне које доносе додатну или нову вредност. По мени они се задужују за неке сасвим небитне у овом тренутку ствари. Реконструкција бедема са десне стране Мораве није у тако лошем стању, затим за реконструкцију атлетске стазе, што су грађани као изабрали за приоритет, на неком фамозном избору на нету, што је могло да се фингира. Тада је изабран и да се изгради црпна станица на Моравцу али та тема није дошла у пакет задуживања. Имамо изградњу фискултурне сале и вишенаменског објекта у школама на сеоском подручју што подржавам, али данас када се затварају школе није преко потребно. Затим, изградња моста на Лозничкој реци али не знамо тачно где”, рекао је Александар Сретеновић из Двери.

Према његовим речима од укупног задуживања, само 43 милиона иде за решавање по њему правих проблема, то су водоводног и канализационог система.
„Постављам питање, да ли је било неких пречих ствари, као амбуланта у Љубићу, што је била предизборно обећање, азбесне цеви које имамо у Водоводу у Чачку. Да се среде градске улице које су пуне рупа... Градска власт се само хвали да пуни буџет порезом од плата, због запошљавања, и порезом на имовину, а опет када желе нешто да ураде посегну за кредитом”, закључио је Сретеновић.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.426.673 посета
Тренутно на сајту: 521 посетилац(a)