Radni sastanak Nacionalnog udruženja „Naše voće Srbija” u sredu u Arilju 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Radni sastanak Nacionalnog udruženja „Naše voće Srbija” u sredu u Arilju
Trenutno na sajtu: 411       |       Podeli:
12.06.2023 | 0 коментар(а)



Arilje - Nacionalno Udruženje Naše Voće Srbija održaće Radni sastanak u Arilju zajedno sa ostalim



instutucijama koje su bitne za rad u sektoru malinarstva u Srbiji.
"Malina zaiuzima vodeću poziciju u izvozu i BDP, a da bi smo opstali na vodećoj poziciji moramo uraditi zajedničke velike izmene u načinu budućeg rada u sektoru malinarstva, a tu očekujemo da Ministarstvo poljoprivrede bude strateški partner našeg rada i da se timskom radu priključe i ostale institucije", kažu za Glas zapadne Srbije predstavnici Udruženja Naše voće Srbija, koje okuplja veliki broj zadružnih i malih porodičnih hladnjača iz Srbije sa velikim brojem kooperanata.

Na sastanak su pored Ministarke poljoprivrede pozvani i saradnici iz Iparda, Projekta konkurentne provrede, Ruralnog razvoja UOAP-a, Ministarstvo za brigu o selu, Odbor za selo Srpske akademije nauka, Instutut za voćarstvo Čačak, PSSS Čačak, PSSS Užice, Zadružni savez Srbije, PKS, eminentni profesori i stručnjaci iz oblasti voćarstva i agroekonomije, Zadružni savez Srbije, PKS, Nacionalni konvent EU iz sektora poljoprivrede, načelnik Zlatiborskog okruga sa saradnicima kao i predsednici opština Arilje, Požega, Užice, Kosjerić, Ivanjica, Lučani i Čajetina.
Kako ističu iz ovog Udruženja, očekuje se da će radni sastanak doneti rezultate u rešavanju problema u sektoru malinarstva.
Sastanak će biti održan u Sali opštine Arilje u sredu 14.juna sa početkom u 11 sati.

 

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NASE VOCE ARILJE BOZO JOKOVIC RADNI SASTANAK

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.314.874 посета
Тренутно на сајту: 412 посетилац(a)