Две медаље за бициклисте Борца на првенству Србије у цикло - кросу 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Две медаље за бициклисте Борца на првенству Србије у цикло - кросу
Trenutno na sajtu: 414       |       Podeli:
27.02.2019 | 0 коментар(а)



На Првенству Србије у цикло кросу, које је одржано протеклог викенда на Сребрном језеру, мастерс Бојан Васовић

освојио прво место, а млађи кадет Бошко Величић треће место.

Цикло крос је бициклистичка дисциплина која се упражњава у зимским месецима да би се премостио вакум између две сезоне на друму. Веома технички захтевна и атрактивна дисциплина која се одржава на кружној стази која има елементе препрека, трчања и вожње бицикла, а захтева и специјалне бицикле, тако да у Србији није нарочито популарна, али у задње време одржава се све више трка. Овогодишње првенство Србије требало је да се одржи крајем јануара месеца, али због великог снега у том периоду померено је за крај фебруара и одржано је 24.02.2019.године на Сребрном језеру.

Бојан Васовић на победничком постољу

Бициклисти Борца наступили су само са тројицом такмичара у млађим категоријама и једним најстаријим такмичарем у категорији мастерс. У категорији млађих кадета, који су возили до 20 минута, Бошко Величић освојио је треће место. Он је у задњем кругу преузео вођство, али на делу стазе који је био са великим блатомнепосредно пре циља, пао је и прошла су га два такмичара. У том паду имао је и механичких проблема са бициклом тако да је кроз циљ прошао трчећи као трећепласиран.

У категорији кадета наступио је Дејан Цогољевић, који је имао сличних проблема као и Величић, пао је на истом делу стазе у првом кругу, имао заостатак за водећим и током целе трке покушавао да ухвати прикључак. На жалост успео је да стигне само до четвртог места, али охрабрује његова велика борбеност.

Бошко Величић на победничком постољу

У категорији јуниора наступио је Богдан Милошевић, али није успео да се равноправно супростави најбољима тако да је на крају освојио седмо место.

У најстаријој и најмасовнијој категорији мастерс, наступио је Бојан Васовић и победио у апсолутној категорији. Успео је да победи и доста млађе ривале, мада је имао сличних проблема као његове млађе колеге. У задњем кругу непосредно пре циља на блатњавом делу мењач му је улетео у жице и поломио се, тако да је трчећи ушао у циљ гурајући бицикл. С обзиром да је имао велику предност то није утицало на његов пласман.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.484.495 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)