Опозиција тражи формирање анкетног одбора о изношењу података из ПУ 


Danas promenljivo oblačno i vetrovito              Vučić: Hoće da ukinu Republiku Srpsku i naplate ratnu odštetu              Počinje pozorišni festival Kustendorf              Nedelja u Bajinoj Bašti rezervisana za besplatne preventivne preglede              Uključen crveni meteoalarm, košava će duvati brzinom većom od 100 kilometara na čas              Najveća barutana na Balkanu slavi 75. rođendan              U nedelju se nastavlja akcija preventivnih pregleda u čačanskom Domu zdravlja              Vlada i prosvetari dogovorili da se u što kraćem roku izmeni Krivični zakon              Čačak privremeno rešio problem odlaganja smeća             

 
Опозиција тражи формирање анкетног одбора о изношењу података из ПУ
Trenutno na sajtu: 367       |       Podeli:
29.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Одборници опозиције предали су предлог за додатну тачку дневног реда у којој тврде

да је потребно формирање анкетног одбора који би утврдио учињену штету донетих незаконитих одлука о ценама боравка деце у вртићима и јаслицама у чачанским предшколским установама.

Према њиховим наводима овај анкетни одбор би имао и задатак да утврди колико и у којој мери је било изношења података о деци који родитељи остављају у овим установама.

У предлогу се даље наводи:

,,У Закону о предшколском образовању и васпитању (Закон је објављен у "Службеном гласнику РС", бр. 18/2010 од 26.3.2010. године) члан 50. гласи:

Родитељ, односно старатељ детета учествује у обезбеђивању средстава за остваривање делатности предшколске установе, чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе у висини 20% од економске цене по детету, у складу са Законом. Одлуку о висини цене из става 1. овог члана доноси оснивач.

Одлукама о ценама боравка деце у вртићима и јаслама објављеним у Службеним листовима града Чачка број 26/2012 и 5/2014 назаконито је, од датума донетог закона, цена боравка деце у чачанским предшколским установама, рачуната по скалама. Поред учињене материјалне штете родитељима, и извршне судске пресуде оптерећују буџет града Чачка и отежавају његов несметан рад. Анкетни одбор има задатак да утврди пропусте у процедури и одговорност за незаконито донешене одлуке, колика је финансијски причињена штета граду Чачку до сада и колика ће до краја исплата по пресудама бити. Такође, индикативно је да је могуће да су подаци о деци, који су дати као поверљиви, и налазили се у базама података о деци у чачанским предшколским установама, изнети из тих установа и доспели до других лица која нису била овлашћена да их користе, што је у противно Закону о заштити података о личности, Уставу Републике Србије и Конвенцији о правима детета Уједињених Нација. Задатак Анкетног одбора је да утврди да ли су и у којој мери подаци стигли до неовлашћених лица.

Прихватањем ове додатне тачке дневног реда одборници владајуће коалиције би послали поруку да не подржавају и да нису прећутно одобравали незаконите процесне радње које је суд већ доказао извршним пресудама.“

Одборничка група „др Александар Радојевић – за напреднији Чачак“

Одборничка група „ Нова Србија – Велимир Илић“

Одборничка група „ Двери – за спас Чачка – Бошко Обрадовић“

 




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.499.314 посета
Тренутно на сајту: 367 посетилац(a)