Fabrika reznog alata ostaje u rukama Čačana, novi vlasnici veoma uspešne kompanije 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Fabrika reznog alata ostaje u rukama Čačana, novi vlasnici veoma uspešne kompanije
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
14.06.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Nekadašnji gigant i ponos čačanske industrije koji je uništen u periodu tranzicije od 2000. godine nakon čega je uprkos borbi za novi život



otišao u stečaj, prodat je juče na javnoj aukciji za četri miliona evra (560 000 000 dinara) što je duplo i više od početne cene 235,3 miliona dinara.

Novi vlasnici su dve čačanske kompanije koje važe za jedne od najuspešnijih u Srbiji i regionu, „Unipromet” i „Eurolajn”. Ovom prodajom možda i zaista bivša FRA dobije novi život, jer se pomenute kompanije bave ozbiljnom proizvodnjom. „Unipromet” je u evropskim razmerama poznat kao jedan od najboljih proizvođača zaštitnih ograda.

Kompanija Unipromet osnovana je 1989. godine kao privatna porodična kompanija. Preko tri decenije se bave proizvodnjom i ugradnjom zaštitnih ograda koje su u skladu sa evrospkim (EU 1317 standard) i drugim međunarodnim standardima kao što su GOST R (ruski) i AASHTO (američki). U ovom periodu kompanija se specijalizovala za proizvodnju, isporuku i ugradnju opreme za zaštitu na putevima, panela za zaštitu od buke i čeličnih cevi i izrasla u regionalnog lidera. Godišnje prerade preko 80.000 t (mesečno 6.500 t) čelika i aluminijuma i veći deo (čeličnih) proizvoda cinkuju u sopstvenom pogonu za toplo cinkovanje.
Unipromet ima svoja tri pogona i to u Čačku na lokacijama u Konjevićima i Ljubiću, i u Kraljevu u naselju Konarevo.

Euroline i Unipromet novi vlasnici Fabrike reznog alata

DSD EUROline d.o.o. firma osnovana 1990-te godine sa sedištem u Beogradu i predstavništvom u Čačku. Bavi se transportom i primer je uređenosti i načina poslovanja u segmentu transporta i logističkih usluga. Infrastruktura kompanije obuhvata kompletne segmente jedne savremene kompanije u oblasti transporta. U kompaniji DSD Euroline d.o.o. trenutno radi preko 150 zaposlenih.

Kompanija je postigla izuzetne rezultate u oblasti prehrambene industrije, građevinske industrije, industrije pića i poljoprivrede.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti cacak prodaja FRA euroline unipromet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.406.121 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)