Јединствена гастро авантура у природи одржаће се на Тари 30. априла 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Јединствена гастро авантура у природи одржаће се на Тари 30. априла
Trenutno na sajtu: 296       |       Podeli:
08.03.2022 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - „Gastromania Hiking Adventure” је гастрономска пешачка авантура која ће

бити одржана на подручју Националног парка Тара 30. априла ове године.

Ова манифестација има за циљ да представи Тару и Бајину Башту на један нови, несвакидшњи начин. Учесницима ће понудити савршен спој природе и праве домаће хране; непоновљив спој моћне, прелепе планине и старих заборављених укуса; узбудљив спој авантуре и хедонистичког угођаја за непца, наводи се на сајту Дрина инфо.

Гости ће моћи да бирају једну од две гастро руте „Хедоманиа” од 18 километара и “Хепиманиа” од 10,5 километара, једном од најлепших стаза Националног парка Тара. У питању је кружна тура на релацији Рачанска шљивовица – Соколина – Лађевац – манастир Рача – видиковац Црњесково – језеро Јаревац – Рачанска шљивовица. За оне којима је цео круг много и који се одлуче за краћу стазу биће организован превоз од манастира Рача до Рачанске шљивовице.

Дуж стазе, на атрактивним локацијама, биће распоређене трпезе са препознатљивом локалном, домаћом, храном: слатко, џемови, природни сокови од малине, купине, јабуке, најпознатије ракије, сухомеснати производи, чорба од вргања, ловачки гулаш, млечни производи врхунског квалитета, заборављени колачи, „еликсир младости“, и још доста тога! Искључиво домаћи производи припремљени по традиционалним рецептима. Укратко – јединствена гастро авантура у природи.

Фото: Дрина инфо

„Ово је само део изненађења који очекује госте Гастроманије. Неке тајне ћемо још увек задржати за себе, све док нам не дођете у госте! Позивамо вас да нам се придружите на путу откривања планине Таре и њених скривених блага, на мало другачији начин, кроз хедонистички третман свих ваших чула”, кажу организатори.

Манифестацију организује група ентузијаста из Бајине Баште и великих заљубљеника у природу, планину Тару и локалну храну окупљена око удружења грађана „Тара Ултра“ уз подршку Општине Бајина Башта, Националног парка Тара, ТО „Тара-Дрина“ Бајина Башта и локалних произвођача.

 

 

Дрина инфо / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajina basta tara Gastromania Hiking Adventure

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.667.738 посета
Тренутно на сајту: 297 посетилац(a)